Az Úrkút uralja Veszprém megyét

2023. július 28.

Veszprém megyében az Úrkút az úr! A megyei bajnokság után a megyei kupát is az Ajka melletti település csapata nyerte, mellettük az elődöntők vesztesei is ott lesznek a MOL Magyar Kupa főtábláján, mivel a megye öt csapatot ad a kupasorozat országos szakaszába. Az ötödik főtáblás kilétét sorsolás után tudtuk meg, a szerencse a Balatonalmádinak kedvezett. 

Hirdetés

Vehir.hu Veszprém megyei kupa, döntő: 
Balatonfüredi USC-Úrkút SK 1-2 (0-0)
Ajka, 800 néző. Vezette: Gáspár
gólszerők: Bognár 51. (öngól) ill. Horváth 58., Uj 77.

Balatonfüredi USC: Filipánics – Bene (Poráczki, 75.), Nagy D., Hideghéti (Dallos, 65.), Török (Sárközi, 85.), Radács, Schőnig, Takács, Szente, Benedek, Koltai (Drahovszky, 60.).
Úrkút SK: Németh A. - Lang (Nagy Á., 61.), Uj (Udvardi, 90.), Zágor, Barcza, Papp, Horváth Á., Boromisza (Kalapács, 56.), Bognár, Kovács Gergő, Király. - Via VEOL.hu

Meglehetősen egyértelműek voltak az esélyek a Veszprém megyei kupadöntő előtt, hiszen a tavalyi ezüstérmes Úrkútnak idén sem akadt ellenfele a megyei bajnokságban, az Ajka melletti település alaposan elverte a megyei mezőnyt, miközben a Balatonfüred csak az első szezonját játszotta a megyei I. osztályban.

A finálé azonban kis híján meglepetést hozott, hiszen egy öngólnak köszönhetően a Balatonfüred került előnybe az Ajkán lejátszott mérkőzésen. Az úrkútiak néhány percen belül egyenlítettek, ám a győztes góljukra egészen a hajráig kellett várni: már csak szűk negyedóra volt hátra, amikor Uj megszerezte az Úrkút győztes gólját.

A kupagyőztes köszöntése 

Kredit: Vehir.hu 

Veszprém megye öt csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, így az Úrkút és a Balatonfüred mellett az elődöntők két vesztese, a Fűzfői AK és a Pápai Perutz FC is ott lesz az első fordulóban. Az ötödik csapat kilétére nem rájátszás után derült fény, hanem - mint azt a megyei igazgatótól, Finta Pétertől megtudtuk -, a negyeddöntők vesztesei közül sorsolták ki a Balatonalmádi SE-t. 

Veszprém megye csapatai a főtáblán: Úrkút SK, Balatonfüredi USC, Fűzfői AK, Pápai Perutz FC, Balatonalmádi SE
Megyei sorozatunk eddigi részei: Bács-Kiskun, Baranya, BékésBudapestBorsod, Csongrád-Csanád, FejérGyőr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-SzolnokKomárom-EsztergomNógrádPestSzabolcs-Szatmár-Bereg, TolnaVas

Címlapkép: Vehir.hu

Hirdetés