Szombathelyi házidöntő Vas megyében

2023. július 26.

Vasból csak négy megyei osztályú csapat jutott a MOL Magyar Kupa főtáblájára, mert a Haladás VSE megnyerte a megyei bajnokságot és már NBIII-as csapatként vesz részt az első fordulóban. A kupagyőzelem azonban nem lett a Haladásé, mert a fináléban büntetőkkel kikapott az így címet védő Király SE-től.  

Hirdetés

Halmosi Zoltán Vas vármegyei kupa, döntő: 
Haladás VSE-Király SE 3-3 (3-2, 3-3, 3-3). Tizenegyesekkel: 5-6
Haladás Sportkomplexum, 400 néző, vezette: Horváth P.
Gólszerző: Papp (tizenegyesből - 11. perc), Péter (16.), Kiss K. (öngól, 44.), illetve Halmosi 2 (15., 65.), Reseterics (45+1)

Haladás VSE: Horváth B. - Buzás, Kovács B., Pap (Németh G.), Szenczi B. (Simon), Tóth Márton (Ferencz)., Péter, Szőts, Varga Cs., Tarján, Tóth B. Edző: Szenczi Imre.
Király SE:  Horváth A. - Kalmár (Velekei), Kudron (Takács D.), Reseterits, Németh G., Tóth Milán (Fábián), Halmosi, Csákvári, Vigh (Kovács A.), Schimmer. Edző: Hegyi László. - Via VAOL.hu

A két szombathelyi csapat a bajnokságban is összecsapott, az akkori 2500 nézőnak azonban csak alig a harmada jött össze a megyei kupadöntőben, hiszen utóbbit hétköznap rendezték. A meccs a Vaol beszámolója alapján kiváló, fordulatos összecsapást hozott, az első félidőben a Haladás, a másodikban a címvédő Király játszott jobban, és ebből nem is jöhetett ki más, mint döntetlen. A büntetőknél az első öt párban senki nem hibázott, a szétlövés első párjában azonban a Haladás játékosa fölé lőtt, így a Király SE megvédte megyei kupagytrófeáját. 

Vas megye öt csapatot ad a főtáblára, így fontos volt a páratlan helyért kiírt selejtező is. Bár a MOL Magyar Kupa főtáblájára jutást nem befolyásolta, megrendezték a harmadik helyért kiírt kisdöntőt is, ezen a Rábapatyi KSK legyőzte a Vép VSE-t (2-1). A megye ötödik csapata a Nádasd otthonában 5-4-re nyerő celldömölki CVSE-Vulkánfürdő lett, ám a MOL Magyar Kupában csak négy Vas megyei osztályban játszó csapat lesz, hiszen a Haladás feljutott az NBIII-ba. 

Vas megye csapatai a főtáblán: Haladás VSE, Király SE, Rábapatyi KSK, Vép VSE, Celldömölki VSE-Vulkánfürdő
Megyei sorozatunk eddigi részei: Bács-Kiskun, Baranya, BékésBudapestBorsod, Csongrád-Csanád, FejérGyőr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-SzolnokKomárom-EsztergomNógrádPestSzabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna

Hirdetés