Megvédte baranyai kupagyőzelmét a Pécsvárad

2023. június 13.

Baranya megye négy csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, és a legjobb négy közé bekerült egy megyei másodosztályban szereplő csapat, sőt az Ócsárd egészen a fináléig menetelt. Az I. és II. osztály két élcsapatának a meccse aztán nem hozott óriási csatát, bár az eredményből kitűnőnél azért nehezebb dolga volt a címvédő Pécsváradnak. 

Hirdetés

Baranya Megyei Kupa-döntő: 
Ócsárd–Pécsvárad 1–6 (0–2)
Bóly. Vezette: Kreskai (Laki, Micek-Angyal)
Gólszerzők: Pálfi (54.), illetve Flórián L. (37. – öngól), Ladányi P. (48., 88.), Spánitz (51.), Bálint G. (65., 86.)

K. Ócsárd SE: Bokor – Miglinczi, Flórián L. (Csizmadia, 60.), Lukács G. (Lovas, 76.), Kovács K. (Bodonyi, szünetben) – Balogh B., Kovácsevics (Horváth Sz., szünetben), Pretzl, Kapusi (Kocsis, szünetben) – Horváth Gy. (Hideg, 60.), Pálfi (Gáyer, 78.). Vezetőedző: Sütő László
Pécsváradi SE Prosport.hu: Bölcskei (Matesz, szünetben) – Németh A., Ladányi V., Bozó, Juhász L. (Szabó Z., szünetben) – Koronics, Ladányi P., Bálint G., Takács Á. (Finta, 71.) – Spánitz, Szentes (Fiáth, 57.). Vezetőedző: Varga László

Baranya megye négy csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, és a mezőny fele ugyanaz lesz, mint tavaly, hiszen a Pécsvárad megvédte megyei kupagyőzelmét, és újra ott lesz az országos mezőnyben a megye II-es Ócsárd is, amely egészen a döntőig verekedte magát a megyei kupában.

Hétgólos fináléban győzött a Pécsvárad.

Posted by MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóság on Monday, June 5, 2023

Mindkét döntősnek remek idénye volt, a Pécsvárad ugyan nem tudta megnyerni az I. osztályt, csak a második helyen végzett, az Ócsárd azonban magabiztosan utasította maga mögé a II. osztály mezőnyét. A döntő, bár a végeredmény sima meccset sugall, nem volt ilyen egyszerű, az ócsárdiaknak 3-1-nél megvoltak a lehetőségei, hogy izgalmassá tegyék a végjátékot, ám végül magabiztos pécsváradi győzelem született a Bólyon megrendezett döntőben.

Baranya megye csapatai az országos főtáblán: Pécsvárad, Ócsárd, Siklós, Bóly
címlapkép: Bama.hu/Laufer László

Megyei sorozatunk eddigi részei: Bács-Kiskun

Hirdetés