Nem jött össze a címvédés Bács-Kiskunban

2023. június 05.

Nem tudta megvédeni megyei kupatrófeáját a Kecel, a Harta lett Bács-Kiskun megye kupagyőztese 2023-ban. A megye öt csapatot ad a főtáblára, így az ötödik helyért kiírt helyosztónak is nagy jelentősége volt. A megye öt csapata a főtáblán: Harta SE, Kecel FC, Kecskeméti LC, Bajai LC, Apostag KSE

Hirdetés

Bács-Kiskun megyei kupadöntő: 
Kecel FC–Harta SE 0–2 (0–0)
Kecel, vezette: Bosnyák Sándor (Ézsiás Gábor, Kaszala Mihály)
Gól: Fekete T. a 48., Dunai a 61. 
Sárga lap: Patai B. 38., Bányai 45., illetve Hamar 36., Makó 45., Máthé 63.

Kecel FC: Gerner – Vata (Doszpod 61.), Bányai, Gavula, Patai B., Patai G. (Sendula J. 85.), Torma, Bödő, Pintyi, Csáki, Herczeg. Technikai vezető: Kapitány Gábor.
Harta: Ámann (Hauschen 91.) – Danó, Makó, Pintér, Hamar, Fekete T., Csehi (Vizi 88.), Ivacs (Nasz 92.), Mihály, Dunai, Máthé (Erdei 78.) Technikai vezető: Sümegi József - via baon.hu

Bács-Kiskun megye öt csapatot ad a MOL Magyar Kupa 2023/24-es főtáblájára, így nemcsak az elődöntőknek, hanem az ötödik helyért kiírt helyosztónak is komoly jelentősége volt. Utóbbit az Apostag KSE nyerte meg az Uszód ellen 1-1-es játékidő után büntetőkkel (5-3). Az elődöntők is nagy izgalmakat hoztak, a címvédő Kecel szintén 11-esekkel győzte le a Kecskeméti LC-t, a másik ágon pedig a Harta verte 4-2-re a Baját. 

Ebben az évben ez volt az első mérkőzés, melyen a hazaiak az élő füves pályán játszhatták otthoni mérkőzésület. ⚽

Posted by BAON Bács-Kiskun vármegyei Online on Sunday, June 4, 2023

A finálét a Kecel otthonában játszották, és a jeles alkalomra visszatért a füves pályájára a hazai csapat, amely egész szezonban műfövön játszott. A BAON beszámolója alapján jobban kezdett a címvédő, de a Harta a második félidő elején negyedóra alatt kétszer is betalált, így a Duna partjára került a trófea. 

Bács-Kiskun csapatai a MOL Magyar Kupa főtábláján: Harta SE, Kecel FC, Kecskeméti LC, Bajai LC, Apostag KSE

Címlapkép: baon.hu/Szentirmay Tamás

Hirdetés