Bács-Kiskun: főszerepben a büntetőpárbajok

2022. június 29.

Bács-Kiskun megye rendkívül kiegyenlített kupasorozatot rendezett, amelynek végül az elődöntői és a döntője is büntetőkkel dőlt el. A megye négy csapatot ad a főtáblára, de természetesen ott lesz a mezőnyben az idén az NBI-be feljutott Kecskemét is. 

Hirdetés

Bács-Kiskun megyei Magyar Kupa: 
Kecel FC–Lajosmizsei VLC 0–0, büntetőkkel 4–3
Kecel, 250 néző, vezette: Polyák Attila (Markó László, Hagymási Attila)
Sárga lap: Tóth P. 44., illetve Tranoczki 6., Kovács J. 31., Fargó 62., Orlov 89.
Kiállítva: Fenyvesi a 83. percben.

Kecel: Borka – Tóth P. (Velez 68.), Doszpod (Patai G. 86.), Sendula P., Máruska, Torma, Sibalin, Sendula J., Csáki, Herczeg, Fenyvesi. Edző: Vata Zalán.

Lajosmizse: Házi – Sinka, Fekete, Orlov, Palotai, Borsos (Bán 56.), Tarnoczki, Kiss L., Faragó (Dóka 88.), Rapi, Kovács J. (Móra 63.). Edző: Árva Zsolt.

Rendkívül izgalmas, kiegyenlített meccset hozott a megyei kupadöntő, Kecelen a hazaik álltak közelebb a gólhoz, de a Lajosmizse is megnyerhette volna az összecsapást. A legnagyobb helyzetet - az ekkor már emberhátrányban játszó - keceliek hagyták ki a hajrában, de sem ebből nem született gól, sem a hosszabbítás nem hozott döntést, így büntetők döntöttek a megyei kupa sorsáról. Ezt végül egy mizsei hiba döntötte el az utolsó párban. 

Megnyerte a megyei kupadöntőt a Kecel FC csapata! Gratulálunk a fiúknak.

Posted by Kecel Média on Saturday, June 4, 2022

Nemcsak a döntő, hanem mindkét elődöntő is 11-espárbajban dőlt el. A Lajosmizse a Kalocsát győzte le 1-1-es rendes játékidő után 5-4-re, és hajszálra ugyanez történt a Kecel-Kecskeméti LC összecsapáson is: a meccs 1-1-re, a büntetőpárbaj 5-4-re végződött. A két döntős mellett a két elődöntős is ott lesz a MOL Magyar Kupa 2022/23-as országos főtábláján. 

Címlapkép: Vira.hu/Filus Tibor

Korábbi megyei kupasorozatokról szóló cikkeink: 

Békés megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Baranya megye

Hirdetés