Remek döntőt hozott a BAZ megyei kupasorozat

2022. június 22.

Borsod megye öt csapatot ad a Magyar Kupa főtáblájára, a kupadöntő és az ötödik helyért kiírt osztályozó lezárultával már tudjuk, hogy a Felsőzsolca, az Encs, a Sajóbábony, az Edelény és a Cigánd képviseli BAZ megyét a 128-as országos főtáblán.  

Hirdetés

BAZ-megyei kupadöntő: 
BTE Felsőzsolca – Encs VSC 3–1 (1–0)
Tiszaújváros, 75 néző. V.: Belicza (Majoros, Balogh)
gólszerzők: Moroncsik 33., Varga L. 63., 95. ill. Varga 55.
Kiállítva: Balogh D. (Encs) 93.

BTE Felsőzsolca: Giák – Kupcsik (Agárdy), Balogh D., Moroncsik, Lippai G. (Szűcs L.), Mikola, Ambrus Zs. (Balogh N.), Varga L., Molnár D. (Hankó), Csendom, Varga B. Edző: Gulyás Dénes.

Encs VSC: Madarasi – Horváth B., Leskó (Gergely A.), Varga M., Tarnai, Kerekes (Vajkó), Bodnár M. (Molnár J.), Király, Varga A. (Fülöp G.), Pecsenye, Balog B. (Kontra). Edző: Martis Ferenc. 

📸 Kupagyőzelmünk képekben!🏆

Posted by BTE Felsőzsolca on Wednesday, May 11, 2022

Nagyszerű meccset hozott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Magyar Kupa-döntő, amit a tiszaújvárosi sportcentrumban rendeztek meg. Az esélyesebb zsolcaiak szerezték meg a vezetést, de a második félidő elején az encsiek egyenlítettek. A végül duplázó Varga a második félidő közepén, illetve a lefújás előtt nem sokkal - már emberelőnyben - is betalált, ezzel a Felsőzsolca nyerte meg a BAZ megyei kupát. 

Borsod öt megyei csapatot delegál a főtáblára, így a két elődöntős, a Sajóbábony és az Edelény is automatikusan főtáblás, míg az ötödik helyért helyosztót írtak ki, amit a Cigánd nyert meg a Bőcs 4-2-es legyőzésével.  

Korábbi megyei kupaselejtezős cikkeink: 

Békés megye

Hirdetés