Büntetőkkel dőlt el a kiskunsági kupadöntő

2024. június 10.

A Lajosmizsei VLC nyerte a Bács-Kiskun megyei kupát, miután a fináléban büntetőkkel legyőzte a Jánoshalmi FC-t. A megye öt csapatot delegál a MOL Magyar Kupa főtáblájára, a két döntőshöz a Harta, a Kunbaja és a Kalocsa csatlakozik majd a kupasorozat országos részében.

Hirdetés

Bács-Kiskun megyei kupa, döntő:
Lajosmizsei VLC–Jánoshalmi FC 1–1 (1–1), büntetőkkel: 4–2
Lajosmizse, vezette: Kiss László (Berger Tibor, Allaga Iván, Apró Ferenc)
Gól: Fekete A. a 35. illetve Lengyel Sz. a 29. percben.
Sárga lap: Bán 53., Fekete A. 78., Kiss L. 85., Halasi 93 perc.

Lajosmizse: Tajti – Fekete A., Halasi, Peres (Palotai 76.), Valkai, Kiss L., Zsiros (Orlov L. 55.), Orlov Sz., Bán (Borsos 83.), Juhász, Tarnoczki. Vezetőedző: Árva Zsolt.
Jánoshalma: Lengyel P. - Rádai, Zsoldos, Busa, Stojanovic, Jesic, Gáspár, Nagy R., Szabó Sz., Papp (Rusák 75.), Lengyel Sz. Vezetőedző: Paksi Péter. via Baon.hu

Bács-Kiskun vármegyek öt csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, közülük kettő már a negyeddöntők előtt biztossá vált, mert a megyei szövetség sorsolással két erőnyerőt választott, így a később a finálét vívó két csapat főtáblás részvétele már akkor biztossá vált. Biztos, ami biztos, a Lajosmizse a Kunbajai SE-t (2-0), a Jánoshalma a Harta SE-t (3-0) győzte le az elődöntőben, ám a két vesztes is ott lesz a MOL Magyar Kupa országos szakaszában. Mivel öt csapat indul, a negyeddöntők vesztesei helyosztót vívtak egymással, ezen az Anda Kalocsa FC 3-3-as rendes játékidő után, büntetőkkel (3-1) győzte le az Akasztó FC-t.

A győztes lajosmizseiek a mindent eldöntő büntető után 

Kredit: Totya Fotó

A finálé komoly izgalmakat hozott, már az első félidőben kialakult a végeredmény, de helyzetek szép számmal voltak ezután is, ám gól sem ekkor, sem a rövidített hosszabbításban nem született. A hős végül a mizseiek kapusa, Tajti Norbert lett, aki két büntetőt is hárított a párbajt végül 4-2-re nyerő hazaiak kapujában.  

Következik: 

Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Budapest főváros, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye

Címlapkép: Totya Fotó

Hirdetés