Együtt ünnepeltek Bács-Kiskun döntősei

2021. július 27.

Sok megyei selejtezőt sújtott a pandémia az őszről áthozott meccsekkel, és bár Bács-Kiskunban is okozott gondot, végül lejátszották a MOL Magyar Kupa megyei selejtezőit, sőt a fináléból igazi népünnepély kerekedett. 

Hirdetés

Bács-Kiskun területileg Magyarország legnagyobb megyéje, a településszerkezete azonban egészen más, mint a területileg jóval kisebb, de sűrűbben lakott megyéknek. Bács-Kiskunban mindössze 119 település van, a megyei MLSZ-igazgatóság három osztályban összesen 96 csapatot versenyeztet - tudtuk meg a megyei igazgatótól, Losonczy Lászlótól.

“A többi megyéhez hasonlóan minket is sújtott a pandémia, őszről számos elmaradt meccset hoztunk át tavaszra, és még a MOL Magyar Kupa megyei selejtezőit is be kellett sűríteni a programba” - mondta a molkupa.hu-nak Losonczy.

A kiskőrösiek a megyei bajnokok 

Kredit: Vira.hu 

“Szerencsére le tudtuk játszani a teljes sorozatot, sőt a hagyományos ünnepség sem maradt el a finálé után. A döntőbe a Szabadszállás és a Kiskőrös jutott be, és a megyei igazgatóság sorsolással döntötte el, ki legyen a pályaválasztó. A helyszín végül Kiskőrös lett, ahol egy rendkívül színvonalas, kiváló meccset játszott a két csapat, ami után az MLSZ Bács-Kiskun megyei igazgatósága mindkét csapatot megvendégelte. A közös vacsorán hatvanan vettek részt” - mondta a megyei labdarúgás vezetőségében huszonöt éve dolgozó Losonczy.

A megyei bajnok is ott van a főtáblán

A megyei igazgató elmondta, Bács-Kiskun négy csapatot ad a főtáblára, mivel azonban sok volt az elmaradt meccs, és még a megyei bajnokság osztályozóit is le kellett bonyolítani, csak a szezon végén jutott idő a MOL Magyar Kupa selejtezőire.

“A rengeteg meccs miatt csak az első osztályban szereplő csapatoknak tettük kötelezővé az indulást, végül tizennyolc csapat állt rajthoz a kupaselejtezőben. Örülök, hogy le tudtuk játszani az összes mérkőzést, és jó hangulatú döntőben dőlt el a megyei kupagyőztes kiléte” - tete hozzá.

A legjobb négy közé jutott csapatok már úgy kezdhették el az elődöntőket, hogy biztos résztvevői voltak a kupasorozat országos főtáblájának. A Szabadszállás izgalmas meccsen 3-2-re verte a megyei bajnok Jánoshalmát, a Kalocsai FC pedig büntetőkkel maradt alul a Kiskőrösi LC-vel szemben. Utóbbi volt a döntő házigazdája, amit 5-3-ra meg is nyert a Szabadszállás ellen.  

Megyei sorozatunk korábbi részei

Baranya
Budapest
Győr-Moson-Sopron
Hajdú-Bihar
Komárom-Esztergom
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Vas
Veszprém
 

(Címlapkép: Vira.hu)

Hirdetés