Budapesten is a bajnoké lett a kupa

2021. július 02.

Budapest nem kevesebb, mint hat csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, így a Budapest Kupa negyeddöntősei közül sorshúzással döntötték el, ki csatlakozzon a négy elődöntős BLASZ-csapathoz a kupasorozat országos mezőnyében. Folytatódik a megyei selejtezőket bemutató sorozatunk. 

Hirdetés

Buudapest nem megye, mégis van saját igazgatósága és saját kupája, ami nem is csoda, hiszen a BLSZ négy osztályában országosan az egyik legmagasabb a felnőtt csapatok létszáma, szám szerint 129.

A Budapest Kupa komoly presztízsű sorozat, és ahogy az összes többi megyei kiírásban, úgy a fővárosban is menet közben alakult át a kupasorozat a MOL Magyar Kupa megyei selejtezőjévé. Így a 2020/21-es Budapest Kupa első hat helyezettje egészíti majd ki az országos sorozatot. A hat csapattal egyébként Budapest az egyik legerősebb megyének számít, a fővároson kívül csak két megye ad ilyen sok csapatot a főtáblára.

“Budapesten a BLSZ I. és II. osztályában szereplő csapatok számára kötelező az indulás a Budapest Kupában, de ha nem így lenne, azt gondolom, akkor is elindulnának - mondta a molkupa.hu-nak az MLSZ Budapesti Igazgatóság versenybizottságának titkára, Szőnyi Gábor. 

“Összesen ötvenkét csapat nevezett be a sorozatra, a hat csapat pedig úgy alakult ki, hogy az elődöntősök automatikusan a főtáblára kerültek, a negyeddöntőben kiesett csapatok pedig sorsolás után egy plusz mérkőzést játszottak egymással a további szereplési lehetőségért - magyarázta Szőnyi.

Budapesten is tarolt a bajnok

Több megyében is előfordult, hogy a megyei I. osztály bajnoka a kupasorozatot is megnyerte - vagy legalább döntőbe jutott -, és Budapesten is ez történt: a Kelen SC elképesztően izgalmas döntőben, egy három perccel a büntetőrúgások előtt született góllal győzte le a Csepelt.

A találkozót a Csepel kezdte jobban, és az elején nyomást sikerült gyakorolni ellenfelére - olvasható a szövetség honlapjának tudósításában. Az idő előrehaladtával kiegyenlítetté vált a találkozó, a második játékrészben pedig némi Kelen-dominancia alakult ki, de nagy különbség továbbra sem volt a csapatok között. A döntésre a hajrában volt a legtöbb lehetőség, a Kelen SC többször is megnyerhette volna a meccset: a 83. percben Kádár Máté szólója után estében lőtt kapura, de Szűcs Krisztán védett. A szöglet után Balogh Bence fejesét védte bravúrral Szűcs, Balogh ismétlése pedig a kapufáról jött ki. A 92. percben a Csepelnek is meccslabdája volt, Mankó Dávid dönthetett volna 13 méterről, de szorongatott helyzetből leadott lövése kevéssel a kapu jobb oldala mellett ment el.

Bajnok és kupagyőztes a Kelen

Kredit budapest.mlsz.hu - Ifj. Thaly Zoltán

A rendes játékidő nem hozott eredményt, a hosszabbításban pedig mindkét csapaton látszódtak a fáradtság jelei, amely nem is csoda egy ennyire nehéz évad során. A heroikus küzdelmet a Kelen bírta jobban, a 116. percben a csereként beállt Koós Bálint remek lövését még szép mozdulattal védte Szűcs Krisztián, azonban egy perc múlva Kádár Máté 16 méterről leadott bal sarokba jutó löketébe már ő is csak beleérni tudott. Erre a gólra a Csepelnek sem ideje, sem ereje nem volt már reagálni.

Budapestiek a MOL Magyar Kupában

Az elődöntőket már úgy játszották le a csapatok, hogy biztosak lehettek az országos főtáblában. Ezeken a mérkőzéseken a Csepel a Budai FC-t verte (5-3), a Kelen SC pedig a Fővárosi Vízművek SK csapatát győzte le 3-0-ra. A negyeddöntőbe jutott csapatok között helyosztót kellett kiírni, ezeken a Nimród SE otthonában 4-2-re nyerő Ikarus BSE, illetve a  Csep-Gól FC-t 3-0-ra legyőző MUN SE győzött, és harcolta ki a MOL Magyar Kupa főtáblájára kerülést. 

Megyei sorozatunk korábbi részei
Komárom-Esztergom
Vas
Veszprém


(Címlapkép: budapest.mlsz.hu - Ifj. Thaly Zoltán)

Hirdetés