Sárvár letarolta Vas megyét, ott lesz a MK-főtáblán is

2021. június 23.

Nem kevesebb, mint kilencvenhárom csapat indult el a Halmos Zoltánról elnevezett Vas megyei kupasorozatban, ami menet közben a MOL Magyar Kupa megyei selejtezőjévé vált. Vasból öt csapat jutott fel a MOL Magyar Kupa főtáblájára, köztük több másodosztályú csapattal, illetve az idén a megyében mindent megnyerő Sárvárral. 

Hirdetés

Vas megyének nem egyszerű megyei kupasorozata van, hanem a szombathelyi legendáról, Halmosi Zoltánról elnevezett, komoly presztízsű sorozata. Az MLSZ döntése értelmében azonban a megyei kupasorozatokat összevonták a MOL Magyar Kupa, azaz az országos kupa selejtezőivel, így a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa tavasszal már az országos főtáblára jutásért is zajlott. 

“Kilencvenhárom csapattal indítottuk útjára a sorozatot tavaly augusztusban, és amikor értesültünk a szövetség döntéséről a kupasorozat összevonásáról, már a legjobb nyolc mezőnye is kialakult” - mondta a molkupa.hu-nak Dobány Lajos, az MLSZ Vas megyei igazgatója. 

“Azok a csapatok jártak jól, akik már akkor komolyan vették a sorozatot, amikor még nem a MOL Magyar Kupa megyei selejtezőjének hívták, hanem Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupának. Látszik is az eredményeken, hogy melyek voltak ezek a csapatok, mert a legjobb négy mezőnyében három megye II-es csapat is szerepelt.” 

A megyei bajnok is a főtáblán

Vas megye öt csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, ezért nemcsak bronzmérkőzést kellett kiírni, de az ötödik helyért is játszottak a csapatok. A végső győztes végül a megye I. bajnoka, a Sárvár FC lett, amely mindent besöpört idén Vas megyében.

A sárváriak mindent vittek idén Vas megyében

Kredit: Sarvarvaros.hu

 

A Király Sportcentrumban rendezett villanyfényes megyei döntőben a Sárvár FC 6-1-re győzte le a megyei II. osztály Északi csoportjának bajnokát, a Zanati KSE-Haladás VSE csapatát. A kupát a névadótól, a Haladás egykori kiválóságától, a tizenegyszeres válogatott Halmosi Zoltántól vehette át a sárvári csapat.

“Egy nagyon dinamikus és jó focit játszó Haladás volt az ellenfelünk, akik végig erős letámadást játszottak, ezzel próbálták blokkolni a labdakihozatalunkat. Mi viszont szervezetten játszva sokszor tudtunk emberelőnyős helyzetet kialakítani a kapujuk előtt, és ami fontos, a mai meccsen nagyon jó volt a helyzetkihasználásunk is - értékelte a látottakat Haraszti Zsolt edző a VAOL.hu-n.

A harmadik helyért két megyei másodosztályban szereplő csapat, a Tutitextil-Körmend VSE és a Tanakajd TC csapott össze, a mérkőzés a körmendiek 8-2-es győzelmével zárult, az ötödik, azaz utolsó főtáblás helyért pedig Club Walnut Nádasd és a Táplán SE játszott, utóbbi 7-0-ra győzte le ellenfelét. 

Megyei sorozatunk korábbi része: Komárom-Esztergom.

(Címlapkép: VAOL.hu - Unger Tamás)

Hirdetés