Komárom megye II-es csapatot is ad az MK-főtáblára

2021. június 16.

Megyefoci-körképünk első állomása Komárom-Esztergom megye, ahol már le is zajlottak a MOL Magyar Kupa 2021 /22-es kiírásának megyei selejtezői. A főtáblára a tavaly is főtáblás, megyei bajnok Zsámbéki SK jutott fel kupagyőzelmével, a döntőben vesztes Esztergom, illetve a megye II-ből érkező Csolnoki SZSE is ott lesz az országos megmérettetésben. 

Hirdetés

Egyike a leggyorsabb megyéknek Komárom-Esztergom, ahol már le is zárultak a MOL Magyar Kupa megyei selejtezői. Az MLSZ idén összevonta a Megyei Kupát az országos kupasorozat selejtezőivel, ezért bizonyos megyékben bronzérkőzéseket is rendeznek, hiszen például Komárom-Esztergomból három csapat jut fel a MOL Magyar Kupa főtáblájára.

“Hatvankét csapat van a megyénkben, és nálunk az a szabály, hogy a megyei első osztályban szereplő csapatoknak kötelező elindulniuk a sorozatban. A tizenhárom megye I.-es csapathoz kilenc klub csatlakozott a másodosztályból, és egy harmadosztályú csapat, a Bakonyszombathely is elindult” - mondta a molkupa.hu-nak Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója.

“Már megyei szinten is alkalmazzuk a főtábla szabályait, azaz a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ugyanakkor döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú csapat automatikusan továbbjut.”

A bajnok tavaly is ott volt  

Khéner büszkén idézte fel, hogy bár a MOL Magyar Kupa legutóbbi kiírása nem az óriásölőkről szólt, a megye képviselői kifejezetten jól szerepeltek a sorozatban. “Bár a Dorog nem amatőrcsapat, de nagyszerűen képviselte Komárom-Esztergom megyét, hiszen eljutott egészen a nyolcadik fordulóig, ahol a Ferencváros ejtette ki. Arról nem is beszélve, hogy amatőr csapatot is adtunk a főtáblára, a Zsámbék a hetedik fordulóban esett ki.”

MEGYEI KUPADÖNTŐ ÉS ORSZÁGOS FŐTÁBLA! ⚽🏆 Felnőtt csapatunk 06.09-én játszotta hazai környezetben a megyei kupa...

Posted by Zsámbéki Sport Klub on Thursday, June 10, 2021

A Zsámbéki SK idén is ott lesz a főtáblán, hiszen a megyei első osztály győztese a kupadöntőt is megnyerte, a fináléban a felsőház ötödik helyén végzett FC Esztergomot győzte le. A megyei szövetség honlapjának beszámolója alapján az első félidő első fele kiegyenlített játékot hozott, de a félidő második felében a zsámbékiak a megyei gólkirály Monori Norbert góljaival 2-0-ás előnyre tettek szert. A második félidő elején Kiss Gyula óriási góljával szépített az Esztergom, ezzel szorosabb lett a mérkőzés, de a 67. perceben László Dávid góljával bebiztosította a győzelmet a Zsámbéki SK. A díjakat dr.Völner Pál  államtitkár, országgyűlési képviselő, Khéner László MLSZ megyei igazgató, Csák Albert MLSZ megyei grassroots koordinátor és Tóth Attila MLSZ megyei Versenybizottság elnöke adták át a csapatoknak.

Kiválasztott cikk: Megyefoci deluxe: ilyen az út az országos kupasorozatba

Komárom-Esztergom megye a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében három csapatot adhatott a Magyar Kupa főtáblára. A Zsámbéki SK és az FC Esztergom mellett a másodosztályú Csolnoki SZSE lett a harmadik, miután 8-2-re győzött a Wati-Kecskéd KSK ellen. Lesz tehát megye II-es csapat is a MOL Magyar Kupa főtábláján. 

Hirdetés