Király Gábor csapata győzött Vas megyében

2022. július 26.

A Király SE nyerte a Vas megyei, Halmosi Zoltánról elnevezett kupasorozat fináléját. A megye öt csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, és a szokásoknak megfelelően ezúttal is akad megye II-es csapat a vasi kontingensben. 

Hirdetés

Halmosi Zoltán megyei kupa, döntő
Tutitextil-Körmend VSE (II.)–Király SE (I.) 2-6 (0-2)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 600 néző, v: Mórocz Gy.
Gólszerzők: Devecseri (85. – öngól), Simon (88.), ill. Petrovics (37. öngól), Németh G. (43.), Reseterits (50.), Marton (69.), Halmosi 2 (80., 82.).

Körmend: Sály D. – Velekei B., Papp (Szabó P., 46.), Horváth Á. (Szatmáry, 46.), Popovics (Simon, 79.), Törő (Horváth D., 83.), Horváth D. (Kocsis, 75.), Petrovics, Sákovits, Vilics, Szakasics. Edző: Kutasi Tibor.
Király: Horváth P. – Szalay, Auer (Devecseri, 66.), Takács D. (Kiss K., 55.), Subicz, Kudron (Marton, 55.), Reseterits, Németh D. (Kondákor, 71.), Vigh (Halmosi, 66.), Schimmer. Edző: Hegyi László. via VAOL.hu

Vas megyében a bajnokságot második helyen záró Király SE nyerte meg a kupát, miután a szombathelyi Haladás stadionjában rendezett, Halmosi Zoltánról elnevezett megyei kupa fináléjában legyőzte a Körmendet. Az egykori válogatott kapus, Király Gábor csapata nem sok kétséget hagyott a döntőben, a körmendiek csak a hajrában tudtak kozmetikázni az eredményen.

Vas megye öt csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, a Király SE és a Körmend mellett az elődöntők vesztesei, a Sárvár és a Söpte is bejutott a kupasorozat országos szakaszába. A vasi különítmény a Rábapatyi KSK-val lett teljes. 

Korábbi megyei kupasorozatokról szóló cikkeink: 

Békés vármegye
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
Baranya vármegye
Bács-Kiskun vármegye
Csongrád-Csanád vármegye
Fejér vármegye
Győr-Moson-Sopron vármegye
Hajdú-Bihar vármegye
Heves vármegye
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
Komárom-Esztergom vármegye
Nógrád vármegye
Pest vármegye
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

Hirdetés