A nógrádi bajnok a kupát is simán nyerte

2022. július 19.

Nógrádban szőnyegbombázást mutatott be a bánki Dalnoki Jenő Akadémia, amely a megyei bajnoki cím mellé a kupagyőzelmet is megszerezte, nem is akárhogy: a bánkiak hetet vágtak a kupadöntőben. Az azóta már NBIII-as csapatot a Berkenye és a Karancslapujtő kíséri el a Magyar Kupa főtáblájára. 

Hirdetés

Nógrád Megyei Kupa, döntő: 
Berkenye SE – Bánk-Dalnoki Akadémia 1–7 (1–3)
Balassagyarmat, 220 néző. Vezette: Gecse Z. (Chikán P., Csillik B.) 
gólszerzők: Rottek (21.), ill. Fekete O. (13., 18.), Katona (15., 76.), Rábold (59.), Érczkövi (69.), Fekete M. (92.) . 
Sárga lap: Rottek, ill. Frey, Fekete M., Leandro.

Berkenye: Debre – Keresztes, Mravik, Földvári, Rusvay (Balázs, 84.), Kántor (Szandai, 46.), Rottek (Hesz, 77.), Pécsi (Porvay, 77.), Illés, Mátyás, Greff. Játékos-edző: Rusvay Gergely
Bánk: Isztolyka – Miskei (Horváth, 70.), Seres (Fogarasi, 70.), Cseri, Leandro, Frey (Szentpéteri, 46.), Rábold (Tóth, 79.), Kiss (Érczkövi, 14.), Katona, Fekete O., Fekete M. Edző: Helm András  - via Nool.hu

A bánki Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémia csapata toronymagas favoritnak számított a Nógrád megyei kupadöntőben, hiszen nemcsak a megyei bajnokságot nyerte meg, de már NBIII-as csapatként várhatta a Balassagyarmaton rendezett finálét. A bánkiak nem sokáig hagyták reménykedni ellenfelüket, bő húsz perc alatt három gólt lőttek a döntőben, de a Berkenye szépített, így a szünetben csak 3-1-re vezetett a megyei bajnok. A második félidőben aztán érvényesítette a papírformát a Bánk, amely hét gólt lőve nyerte meg a kupadöntőt. 

Mivel Nógrád megye három csapatot ad a főtáblára, a kupasorozat harmadik helyéért kiírt helyosztó is fontos meccs volt. Ezen a Silver Tüzép Karancslapujtő nagy csatában, 1-0-ra legyőzte az Unicum FC Mohorát, ezzel a Berkenye és a Bánk mellett kiharcolt a főtáblára jutást.  

Címlapkép: nogradifoci.hu

Korábbi megyei kupasorozatokról szóló cikkeink: 

Békés megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Baranya megye
Bács-Kiskun megye
Csongrád-Csanád megye
Fejér megye
Győr-Moson-Sopron megye
Hajdú-bihar megye
Heves megye
Jász-Nagykun-Szolnok megye
Komárom-Esztergom megye

Hirdetés