Bombagól döntött Győr-Moson-Sopronban

2022. július 06.

Győr-Moson-Sopron megye - Keglovich Lászlóról elnevezett - kupasorozatának döntőjét az Abda nyerte meg a megye II-es Rábaszentandrás ellen, azaz újabb megye ad másodosztályú csapatot a MOL Magyar Kupa főtáblájára. Az északi megye hat csapatot ad az augusztus 6-án rajtoló kupasorozat országos mezőnyébe. 

Hirdetés

Keglovich László Megyei Kupa, döntő
Rábaszentandrás-Abda 0-1 (0-0)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion. 750 néző. Vezette: Fuhrmann József (Turi Miklós, Jánosi Lajos)
Gólszerző: Kerékgyártó 50.
Rábaszentandrás: Horváth M. - Mendel, Varga B., Stenczel, Kovács G. - Kovács D., Kalmár B. (Lukácsi, 78.), Pető D. (Stróber, 26.) - Kajtár (Márton D., 61.), Birkás (Kalmár D., 61.), Lendvai D. (Kincses, 74.) Technikai vezető: Balázs András
Abda: Polócz - Kozma B., Kovács Á., Varga R., Szekeres - Éri, Balogh L. (Szűcs, 83.) - Gál D., Tóvizi (Magyar P., 71.), Bodor - Kerékgyártó (Ábrik, 61.). Technikai vezető: Farkas Csaba (via Kisalfold.hu)

A Győr-Moson-Sopron megyei kupasorozat döntőjébe egy másodosztályú csapat, a Rábaszentandrás jutott be, és bár menet közben két megye I-es csapatot is kiejtettek (összesen négyszer jutottak tovább döntetlent követően), a fináléban az Abdával már nem bírtak. A döntőt az 50. percben egy irgalmatlanul nagy, 35 méteres szabadrúgásból szerzett gól döntötte el, ezzel nyerte meg az Abda az olimpiai bajnok Keglovich Lászlóról elnevezett kupasorozatot.

GY-M-S megye hat csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, a két döntős és a két elődöntős mellett tehát a nyolcba jutott csapatok között kellett még két helyosztót rendezni, hogy kialakuljon a megyei kontingens. A kupagyőztes Abda és a döntős Rábaszentandrás mellett az elődöntők vesztesei, a Ménfőcsanak és a Hegyeshalom, valamint a playoffot megnyerő Mezőörs és a Hegykő alkotja Győr-Moson-Sopron megye kupamezőnyét.

Címlapkép: Abda SC/Facebook

Korábbi megyei kupasorozatokról szóló cikkeink: 

Békés megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Baranya megye
Bács-Kiskun megye
Csongrád-Csanád megye
Fejér megye

Hirdetés