A szegedi vasutasok Csongrád urai

2022. június 30.

Az Amatőr Kupa-győztes Szegedi VSE nyerte meg a Csongrád-Csanád megyei kupát, így a tavalyi szezon legjobb megyei osztályú csapata idén is ott lesz a MOL Magyar Kupa főtábláján. Érdekesség, hogy Csongrádból egy megye II-es csapat is feljutott. 

Hirdetés

Csongrád-Csanád Megyei Kupa, döntő
Deszk SC – Szegedi VSE PizzaMonster 1:7 (1:2)
Bordány, Bordány Sportpálya, v:Játékvezető: Virág, asszisztensek: Bereczki és Vida
Gólszerzők: Németh Zoltán István (Deszk) 14′, Deák Donát Ferenc (SZVSE) 19′ és 90′, Nagy Roland (SZVSE) 30′ és 82′, Frank Boldizsár Csaba (SZVSE) 79′, kelemen Viktor (SZVSE) 81′ és Pócs Dániel (SZVSE) 85′
Sárga lap: Frank Boldizsár Csaba (SZVSE) 22′ és Nagy Roland (SZVSE) 54′ - a Futballista.hu cikke alapján

Óriási szezont futott a Szegedi VSE, hiszen az egyik legtovább jutó megyei osztályú csapatként pályára léphetett az Amatőr Kupa-döntőben, amit meg is nyert, és a Csongrád-Csanád megyei első osztály küzdelmeit is az élen zárta, sőt a megyei kupát is megnyerte a csapat. Csak egy kudarc érte a SzVSE-t: az NBIII-as playoffot nem tudta megnyerni a csapat, így jövőre is a megye I-et erősíti.

Kiválasztott cikk: Drámai meccsen nyerte meg az Amatőr Kupát a SzVSE

A megyei kupadöntő nem volt annyira sima, mint amennyire az eredményből tűnhet, sőt a deszkiek szerezték meg a vezetést, és a szünetben még csak 2-1-re vezetett a toronymagas favoritnak számító szegedi csapat. A harmadik gól azonban megtörte a Deszk ellenállását, amelynek játékosai valószínűleg el is fáradtak a hajrára, és az SzVSE a hajrában felőrölte ellenfelét.

Mivel Csongrád-Csanád három csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, komoly tétje volt a harmadik helyért kiírt mérkőzésnek is. Ezen a megye I-es Szentes találkozott a másodosztályú Székkutassal, és komoly meglepetésre a megye II-es csapat nyert 2-1-re.

Címlapkép: Csfoci.hu

Korábbi megyei kupasorozatokról szóló cikkeink: 

Békés megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Baranya megye
Bács-Kiskun megye

Hirdetés