Öt megye II-es csapat a MK 2. fordulójában

2022. augusztus 08.

Minden kupaforduló - kivált a sorozat elején - az óriásölőkről szól, és a MOL Magyar Kupa 2022/23-as szezonjának első fordulója egyből öt megye II-es csapat továbbjutását hozta el. Háromtól ehhez nem is kellett nagy bravúr, kettő viszont magasabb osztályban szereplő csapatot ejtett ki. 

Hirdetés

Összesen öt ötödosztályú csapat élte túl a MOL Magyar Kupa első fordulóját, és jutott a második körbe - a sorsolás csütörtökön lesz, így azt még nem tudhatjuk, megéri-e valaki közülük, hogy akár NBI-es csapattal játszhasson. Az ötödik osztály a megyei másodosztályt jelenti, voltak ugyan a főtáblán megye III-as csapatok is, ám közülük senki nem tudta kiharcolni a továbbjutást.

Az öt állva maradt megye II-es csapat közül az Ócsárd (Baranya), a Mezőörs (Győr-Moson-Sopron) és a Székkutas (Csongrád-Csanád) részéről nem kellett óriási bravúr a továbbjutáshoz, az ócsárdiak a szintén megyei másodosztályú Vajtát (Fejér), a mezőörsiek a megye II-es Ugodot, a Székkutas pedig a harmadosztályú Dabas-Gyónt (Pest) ejtette ki. A másik két ötödosztályú továbbjutótól viszont nagyon is kellett a bravúr.

Balatonszepezd-Pápa 

Kredit: Facebook

A Vas megyei másodosztályban szereplő Söpte SE az osztálykülönbségre fittyet hányva 4-1-re győzte le a veszprémi első osztályú Devecsert, ezzel talán a legnagyobb bravúrt mutatta be az első fordulóban. Veszprém egyébként is hektikus nyitókört teljesített, a megyeszékhely NBIII-as csapatát például a megyei osztályú Király SE ejtette ki, és akadt egy megyei összecsapás is: a Balatonszepezd ugyan csak a másodosztályban szerepel, de 1-0-ra legyőzte az első osztályú (nem is olyan régen még NBI-es) Pápát.

Edeltech-Ugod SE (Veszprém II.)–Mezőörs KSE (Győr-Moson-Sopron II.) 1–5
Dabas-Gyón FC (Pest III.)–Székkutas TC (Csongrád-Csanád II.) 1–4
Söpte SE (Vas II.)–Devecseri SE (Veszprém I.) 4–1
Balatonszepezdi ÖKSK (Veszprém II.)–Pápai Perutz FC (Veszprém I.) 1–0
Vajta RSC (Fejér II.)–K. Ócsárd SE (Baranya II.) 0–3

Címlapkép: Edeltech Ugod SE

MOL Magyar Kupa, 1. forduló, 1. játéknap: 

Kiválasztott cikk: A Tatabánya idén is a gólrekordra hajt

MOL Magyar Kupa, 1. forduló, 2. játéknap: 

Kiválasztott cikk: Öt ráadás, két büntetőpárbaj a 2. játéknapon
Hirdetés