Drámai meccsen nyerte meg az Amatőr Kupát a SzVSE

2022. április 27.

A Szegedi VSE Pizzamonster lett a legkisebb király: a legtovább jutó amatőrcsapatok számára kiírt Amatőr Kupában a szegediek a Pest megyei Tökölt győzték le hosszabbításban 3-1-re. 

Hirdetés

Amatőr Kupa, döntő: 
VSK Tököl- Szegedi VSE Pizzamonster 1–3 (0–1, 1–1, 1–1) – hosszabbítás után
Hidegkuti Nándor Stadion, 350 néző. Vezette: Kovács Imre (Rózsa Dávid, Ring Kevin)
Gólszerző: Káposzta (0–1) a 30., Tajti K. (1–1) a 65., Taci (1–2) a 107., Papp Á. (1–3) a 119. percben
Kiállítva: Barizs (a második sárga lap után) a 82. percben

TÖKÖL: Szabó Zs. –  Csizmadia T. (Patály, 111.), Bödő, Árkocsevics – Kulcsár R., Barizs – Pesuth (Pap B., 86.), Tajti K. (Sipos R., 86.), Kányádi (Csajági, 61.), Kulcsár O. – Galambos G. (Fazekas Á., 90+2.). Vezetőedző: Mészáros Attila
SZVSE: Czirják – Mészáros Z., Rádai, Csamangó, Káposzta (Papp Á., 70.) – Pócs (Lőrincz, 115.), Fülöp T. – Kormányos (Kelemen V., 108.), Beretka (Plichta, 84.), Amariutei (Frank, 84.) – Taci (Deák D., 115.). Vezetőedző: Paksi Péter

A Nemzeti Sport tudósítása alapján az előzetesen esélyesebbnek tartott szegediek jobban kezdték a két legmesszebb jutó megyei osztályú csapat meccsét, és megszerezték a vezetés is, ám a második félidőt jobban kezdte a Pest megyei csapat, és egy óriási góllal egyenlíteni is tudott.

A meccs hajrájában emberhátrányba került a Tököl, de a rendes játékidőben így sem született több gól. A hosszabbításban az emberelőnyben játszó Szeged volt aktívabb, míg a vendégek inkább a büntetőkre próbáltak rájátszani, ám ez nem sikerült: a 107. percben újra a csongárdiaknál volt az előny, és a lefújás előtt egy perccel még egyszer betaláltak, így 3-1-re nyerték meg a finálét.

Posted by Szegedi Vasutas Sportegyesület on Wednesday, April 27, 2022

A szegediek harmadik fordulós továbbjutása után beszélgettünk egyet a csapat ügyvezetőjével, Kelemen Balázzsal, az interjú alább található.

Kiválasztott cikk: Tragédiák sem állítják meg a szegedi expresszt

(Címlapkép: Nemzeti Sport/Török Attila
 

Hirdetés