Eljött az ideje az óriásölők derbijének

2022. április 26.

Eljött a legapróbb óriások csatájának ideje! A MOL Magyar Kupa 2021/22-es szezonjának két legmesszebb jutott megyei osztályú csapata találkozik az Amatőr Kupa döntőjében. Április 27-én 14 órakor a VSK Tököl és Szegedi VSE csap össze a női Magyar Kupa-döntő felvezetéseként a Hungária körúti Hidegkuti Nándor Stadionban. 

Hirdetés

A két megyei osztályú csapat egyaránt a negyedik fordulóig jutott, a Pest megyeieket a Ferencváros, a csongrádiakat a harmadosztályú Cegléd ejtette ki a sorozatból. A tököliek nemcsak a korábbi sorsolásuk, hanem a negyedik forduló miatt sem panaszkodhatnak a szerencsére, hiszen ebben a körben a szintén megyei osztályú Sárosd hosszabbításig szekírozta az NBIII-as ESMTK-t, és ha a sárosdiak jutnak tovább, ők játszhatnának az Amatőr Kupa döntőjében, mert szemben a tököliekkel a fejér megyeiek ejtettek (volna) ki magasabb osztályú csapatot.

A Szeged a legnagyobb óriásölő

Talán csak az elődöntőig jutó ETO FC-vel mérhető össze a szegedi vasutasok bravúrhalmozása, hiszen a megyei osztályú csapat két NBIII-as ellenfelet is kiejtett. Az első fordulóban a Füzesgyarmatot (3-2), a másodikban a Dabas-Gyónt (2-1) gázolta el a csongrádi expressz, a harmadik körben pedig a BLSZ egyik élcsapatát, a Csepelt verte ki. A harmadik NBIII-as csapattal már nem bírt, a Cegléd nagy csatában jutott tovább (0-2).

Kiválasztott cikk: Tragédiák sem állítják meg a szegedi expresszt

A szegediekhez képest a VSK Tököl jóval könnyebb úton jutott el a negyedik fordulóig, bár a csapat technikai vezetője, Teleki Olivér a sok fárasztó utazás miatt azt mondta a molcsapat.hu-nak, hogy “szinte már hazajárunk Zalába”. A tököliek három Zala megyei csapatot vertek ki, a Szepetnek, a Semjénháza és a Teskánd után következett a Ferencváros elleni futballünnep.

Kiválasztott cikk: Idén a Tököl a futballistenek kedvenc csapata

A tökölieknek nem volt igazán jó szezonjuk, csak a 9. helyen állnak a Pest megyei bajnoki tabellán, szemben a szegediekkel, akik viszont toronymagasan vezetik a csongrádi mezőnyt, és gyakorlatilag bajnoknak tekinthetők. A regnáló bajnokot egyébként szintén Pest megye adja, a tavalyi Amatőr Kupa-győztes Dunavarsány a tököliek előtt, az 5. helyen áll a tabellán.

Kiválasztott cikk: A mennyekben jár az Amatőr Kupa győztese

(Címlapkép: A győztes Sényő csapata az Amatőr Kupa döntőjében játszott Nagykanizsa - Sényő (1-3) mérkőzés után a Hidegkuti Nándor Stadionban 2018. április 26-án. MTI Archív)

Hirdetés