A mennyekben jár az Amatőr Kupa győztese

2021. május 11.

A Fémalk-Dunavarsány nyerte az Amatőr Kupát, miután a fináléban 2-1-re legyőzte a Tarpát. A két, a MOL Magyar Kupában legtovább jutó amatőrcsapat döntője kiváló meccset hozott, és dr. Szilvay Balázs elnök szerint még a profi futballhoz szokott szemnek is tetszetős játékot hozott a finálé. Az elnök büszke rá, hogy történelmet írt a Pest megyei kiscsapattal. 

Hirdetés

“Azt könnyen össze tudom foglalni, mit jelent nekünk az Amatőr Kupa-győzelem: a Dunavarsány 95 éves fennállása során még soha nem szerzett országos kiírásban trófeát” - mondta büszkén dr. Szilvay Balázs, a Fémalk-Dunavarsány elnöke, miután csapata 2-1-re legyőzte a finálé előtt esélyesebbnek tartott Tarpát.

Kiválasztott cikk: A Dunavarsány lett a legnagyobb törpe

A Pest megyei első osztályban szereplő Dunavarsány elképesztő szezont tudhat maga mögött, hiszen korábban sosem tudott a legjobb 32 közé jutni a csapat. A 16 közé jutásért a Budafok már túl erős volt, de az Amatőr Kupa megnyerésével a DTE így is történelmet írt.

“Jön-megy a trófea a településen, volt a klubházban, a városházán és az egyik szponzorunknál is, az emberek pedig ránk köszönnek az utcán, kikiabálnak az autókból, hogy gratulálnak. Nagyon boldog mindenki!” - tette hozzá az elnök.

A Tarpa volt az esélyes

“Magasabban jegyzett csapatot vertünk meg” - szögezte le a döntővel kapcsolatban Szilvay. “Okosan, taktikusan kellett játszanunk, mert ahogy az a meccs végén ki is derült, erőnlétileg jobb ellenféllel találkoztunk. A tarpaiak igazi utánpótlásközpont, heti 5-6 edzésük van, és érződött is, hogy jobb fizikai állapotban vannak, hiszen mi egy grassroots klub vagyunk, és csak most léptünk rá arra az útra, amin a tarpaiak évek óta eredményesen haladnak.”

Remek meccset játszott a Dunavarsány és a Tarpa 

Kredit: molkupa.hu 

“Mindkét csapat a megyei osztályban szerepel, papíron egy szinten vagyunk, de ott sokkal jobb az infrastruktúra, és a földrajzi elhelyezkedésükből adódóan óriási merítéssel dolgozhatnak a határon túli fiataloknak köszönhetően. Elég csak a két megyei sorozat tabellájára nézni: a Tarpa toronymagasan vezeti a csoportját, nekünk pedig még bőven van tennivalónk” - utalt a Pest megyei csoport középmezőnyében álló DTE helyzetére az elnök.

“Mindez csak emeli a győzelmünk, illetve az egész kupamenetelés értékét. Nem a szerencsének köszönhettük egyiket sem, hanem keményen megdolgoztunk érte, hiszen ejtettünk ki a MOL Magyar Kupából magasabb osztályban játszó ellenfelet is, és ahogy említettem, az Amatőr Kupának sem mi voltunk a favoritjai.”

Színvonalas döntőt nyert a Dunavarsány

A női Magyar Kupa-döntő felvezető mérkőzéseként, a Hungárai körúti Hidegkuti stadionban játszották le a Tarpa-Dunavarsány mérkőzést. Az időpont nem volt a legkellemesebb, hiszen hétköznap délután csapott össze a két csapat, de Szilvay szerint bánhatja, aki nem látta a mérkőzést.

“A topfutballhoz szokott szemnek is meglepően jó iramú, feszült, izgalmas mérkőzést játszottunk a Tarpával. Rengeteg helyzet, kapura lövés volt, és a fordulatokra sem lehetett panasz. Gólt szereztünk, majd megdupláztuk az előnyünket, sőt 2-0-nál ordító ziccerünk volt, amivel lezárhattuk volna a mérkőzést. Ehelyett a Tarpa szépített, és jobb fizikai állapotának köszönhetően a hajrában beszorított minket. Az utolsó perceknek igazi kupadöntő-hangulata volt, helyzet itt, helyzet ott, parázs pillanatok mindkét kapu előtt, de végül - azt gondolom, megérdemelten - mi győztünk” - idézte fel a finálét a büszke elnök.

Szilvay nem tagadja, szerinte is hangulatosabb lett volna, ha a Puskás Arénában, a férfi döntő előtt léphettek volna pályára, mint annak idején a Szabadföld Kupa csapatai, de nincs benne hiányérzet.

 

“Talán jobb zamata lett volna a Puskásban, de a szervezők biztosan úgy voltak vele, hogy a színvonal közelebb lesz a női döntőhöz” - mondta nevetve az elnök. “Számunkra így is óriási élmény volt az Amatőr Kupa döntője, és ugyanezt mondanám, ha nem nyertük volna meg. Nekünk óriási dicsőség, hogy egy országos sorozatban az élen végeztünk, és egyáltalán nem éreztem úgy, hogy másodrendűek lennénk, mert nem a Puskásban volt a mérkőzés” - tette hozzá Szilvay. 

Hirdetés