A Dunavarsány lett a legnagyobb törpe

2021. május 05.

A Fémalk-Dunavarsányi TE nyerte a labdarúgó Amatőr Kupát, miután szerdán, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett fináléban 2-1-re győzött a hozzá hasonlóan a megyei I-es osztályban szereplő Tarpa ellen.

Hirdetés

Amatőr Kupa, döntő: 
Tarpa SC-Fémalk-Dunavarsány 1-2 (0-1)
Gólszerző: Szabó R. (80.), ill. Novák (8.), Bata (68.)

Az MLSZ beszámolója szerint kiváló meccset játszott a két csapat, sok támadás, kapura lövés és helyzet alakult ki. A finálé az utolsó pillanatig izgalmas volt, hiszen a hajrában szépítő tarpaiak több ziccert is kialakítottak, de az eredmény nem változott, így a dunavarsányiaké lett az Amatőr Kupa. 

A Dunavarsány küzdelmes mérkőzésen 2-1-re legyőzte az Amatőr Magyar Kupa-döntőben a sok helyzetet elpuskázó Tarpa SC-t az Új Hidegkuti-stadionban, és ezzel elhódította a végső győztesnek járó trófeát.

Posted by MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség on Wednesday, May 5, 2021

Az Amatőr Kupa-döntőt hagyományosan a Magyar Kupában legtovább jutó amatőr együttesek vívják, a MOL Magyar Kupa 2020/21-es idényében a Dunavarsány, illetve a Tarpa is a nyolcadik fordulóig, azaz a legjobb 32-ig jutott. Érdekesség, hogy a két gárdát az OTP Bank Liga két kieső csapata, a Budafok, illetve a Diósgyőri VTK búcsúztatta.

Fehérben a Tarpa, pirosban a Dunavarsány 

Kredit: MLSZAz Amatőr Kupa 1964-ben Szabad Föld Kupa néven indult útjára, a magyar kezdeményezés nyomán az egykori Csehszlovákiában és NDK-ban, illetve Lengyelországban, majd Romániában, Hollandiában és Dániában is elkezdtek rendezni ilyen mérkőzéseket. Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 17.45 órától a női Magyar Kupa döntőjét rendezik meg az Astra-ALEF HFC-Üllő és az FTC-Telekom csapatai között.

Hirdetés