Három szegedi csapat a főtáblán

2023. június 26.

A tavaly Amatőr Kupa-győztes megvédte címét a Csongrád-Csanád megyei kupában, de az elődöntős SZEOL is bejutott a MOL Magyar Kupa első fordulójába, hozzájuk csatlakozik a csongrádi megyeszékhely harmadik csapata, a másodosztályú Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Budapesten kívül talán nincs is másik város, amely három csapatot adna a főtáblára. 

Hirdetés

Nemes István Csongrád-Csanád Vármegyei Kupa, döntő
Algyő SK - Szegedi VSE G-Falc 0-1 (0-0)
Ásotthalom, Ásotthalmi Sportpálya, V: Bartucz Tamás, asszisztensek: Burzon, Halász 
Gólszerző: Beretka Péter (SZVSE) 48'
Sárga lapok: Kovács Milán (Algyő) 31', Pócs Dániel (SZVSE) 59', Kardos Levente Gábor (Algyő) 68', Papp Ádám Tibor (SZVSE) 79' és Kiss Richárd (Algyő) 80'

Algyő SK: Szabó, Rádi, Vastag, Kiss, Csányi, Kardos, Kovács, Pióker T., Csehó, Horváth, Selyem
Cserék: Horváth helyére Fekete (54'), Kovács helyére Podonyi (54'), Pióker T. helyére Daróczi (71') és Kardos helyére Táncos (87') Vezetőedző: Fülöp Tibor
Szegedi VSE G-Falc: Czirják, Kormányos, Csamangó, Rádai G., Mezei, Fodor, Pócs, Lévai, Papp, Kelemen V., Beretka
Cserék: Fodor helyére Oroszi (82') és Beretka helyére Mészáros (90') Vezetőedző: Kelemen Balázs

A Szegedi VSE tavaly úgy nyerte meg a Csongrád-Csanád megyei kupát, hogy a fináléban egy percig sem adott esélyt a Deszknek, a végeredmény 7-1 lett a szegediek javára. Idén is akadt egy hasonlóan magabiztos meccsük, hiszen az elődöntőt a városi rivális FK 1899 Szeged-Szeol ellen 9-1-re nyerték meg, ám az Algyő elleni kupadöntő már jóval szorosabban alakult: ezt mindössze egyetlen gól, Beretka Péter 48. percben szerzett találata döntötte el, ezzel a SZVSE megvédte megyei kupacímét. 

Csondrád-Csanád tavaly még csak három csapatot adott a főtáblára, idén már azonban négy csapat csatlakozik innen az országos főtáblához, így nem kellett helyosztót kiírni a harmadik helyért, hanem mindkét elődöntős csapat, a Tiszasziget SE és a SZEOL is továbbjutott. A két megyei osztályú szegedi csapathoz csatlakozik majd a főtáblán (bár csak a harmadik fordulóban) az NBII-ben szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia is, így a csongrádi megyeszékhely összesen három csapatot ad a MOL Magyar Kupa 2023-24-es szezonjába. 

Csondrád-Csanád megye csapatai a főtáblán: Szegedi VSE, Algyő SK, Tiszasziget SE, FK 1899 Szeged-SzEOL
Megyei sorozatunk eddigi részei: Bács-Kiskun, Baranya, BékésBudapestBorsod

Címlapkép: Csfoci.hu

Hirdetés