A Csepel-szigetre költözött a Budapest Kupa

2023. június 15.

Budapest - azaz a BLSZ - az egyik legnépesebb kontingenst, összesen hat csapatot delegál a MOL Magyar Kupa 2023/24-es főtáblájára. Érdekes, hogy a hat csapatból kettő is Csepelt képviseli, hiszen a kupagyőztes Csepel TC mellett a Csepel UFC is ott lesz a kupasorozat országos szakaszában. 

Hirdetés

Budapest Kupa, döntő:
Csepel TC – Pestszentimre SK 0:0, hosszabbításban 1:0 
Budafoki MTE stadion, 600 néző, V: Fekete László (Madari Adrián Dr., Róka Krisztián) 
Gólszerző: Pásztor Péter ’96

Csepel TC: Szűcs Krisztián – Bende János, Torda Bence, Németh Zoltán (Seregy Tamás ’69), Zsivoczky- Pandel Péter, Gauzer Levente, Kristó Dominik, Mészáros Roland (Csákány Levente ’109), Szabó László (Jencsik Szilárd ’72), Vörös Bence (Menyhei Gergely ’46), Pócsa Csaba (Pásztor Péter ’88). Vezetőedző: Pereszlényi András
Pestszentimrei SK: Iváncsik Norbert – Polónyi Tamás, Kerekes Olivér, Czellahó Róbert (Qasem Sahid H. ’112), Choman Mohamed Ádél (Molnár István ’74), Czene Péter (Ubrankovics Gergő ’101), Győrfy Dominik, Szombathy Dániel, Mészáros Dániel, Kis Bence, Fűzfa Gergely. Játékos-edző: George Ikenne-King. Via: csepelsc.com

Az összes hazai amatőr futballsorozatot tekintve talán a Budapest Kupában - amely a MOL Magyar Kupa fővárosi előselejtezője is - a legnépesebb mezőny, hiszen nem kevesebb, mint hatvannégy csapat állt rajthoz. Mivel a főváros amatőr bajnokságai összesen hat csapatot adnak az MK-főtáblára, így sor került egy külön selejtezőre is, ahol a negyeddöntők négy vesztesét sorsolták össze, hogy kiderüljön, az elődöntős mezőny csapataihoz melyik két klub csatlakozhat az augusztusi első fordulóban. Ez a két csapat az Ikarust legyőző (0-2) Unione FC, illetve a Testvériség otthonában nyerő (1-2) Csepeli UFC lett. 

A Budapest Kupa elődöntőiben nem volt sok kérdés, a Csepel TC nagyon simán (0-7) győzte le a Nimródot, és a Pestszentimre sem kegyelmezett a XV. kerületi Issimónak, ám a két vesztes is feljutott a főtáblára. Nem maradt más kérdés, mint a Budapest Kupa győztesének kiléte. 

Az előző kupaszezon legnagyobb sztoriját szállító Budafok stadionjában játszották a döntőt, ahol a díszvendégek között ott volt Marco Rossi szövetségi kapitány is. Gólt a rendes játékidőben nem láthatott a szép számú nézősereg, a hosszabbításban azonban érkezett Pásztor Péter, és a 96. percben szerzett találatával megnyerte a kupát a csepelieknek. 

Budapest csapatai a főtáblán: Csepel TC, Pestszentimre SK, Nimród SE, XV. Kerületi Issimo, Unione FC, Csepeli UFC
Megyei sorozatunk eddigi részei: Bács-Kiskun, Baranya, Békés

Címlapkép: MLSZ Budapesti Igazgatóság - BLSZ

Hirdetés