Budapesti csapat lett a legjobb megyei klub

2024. április 25.

A MOL Magyar Kupában legmeszebb jutott amatőrcsapatok döntő mérkőzésén a budapesti (BLSZ) Unione FC győzött a Győr-Moson-Sopron megyei Mezőörs ellen, miután 1-1-es játékidő után az Unione büntetőkkel bizonyult jobbnak ellenfelénél. A két csapatban számtalan egykori NB I-es, sőt válogatott játékos is szerepelt. 

Hirdetés

Amatőr Kupa, döntő: 
Unione FC–Mezőörs KSE 1–1 (1–0, 1–1, 1–1) – tizenegyesekkel 7–6
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 400 néző. Vezette: Molnár Attila (Rózsa Dávid, Ország Péter) 
Gólszerző: Aribi Hasszan (1–0) a 26., Végh T. (1–1) a 64. percben 

Unione: Tavasi – Téglás (Bán, 98.), Juhász R., Paár, Nagy T. – Vass Sz., Koplányi (Gazdik, 74.) – Aribi Hasszan, Szabó T. (Keresztesi, 57.), Czvitkovics (Horváth B., 116.) – Feczesin (Kaszai, 74.) Vezetőedző: Szabó András 
Mezőörs: Somogyi Cs. – Vadász V. (Vári, 120+1.), Debreceni, Zámbó B., Böröczky – Tóth L. (Vayer 120+1.), Kerékgyártó – Preceller (Nagy K., 60., Simigla 120+1.), Végh T., Tóth M. (Szántó, 91.) – Venczel (Kreicz, 79.) Vezetőedző: Bohner Roland via: NSO.hu

A budapesti csapat, melyben olyan egykori válogatott futballisták szerepeltek, mint Juhász Roland, Feczesin Róbert és Czvitkovics Péter, a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 7-6-ra győzte le a Mezőörs KSE együttesét az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Aribi Hasszan a 26. percben szerzett vezetést a fővárosiaknak, Végh Tibor pedig a 64. percben talált a kisalföldi rivális kapujába.

A fekete mezes Unione lett a legjobb amatőrcsapat 

Kredit: Nemzeti Sport/Török Attila

Az idegek csatájában a Mezőörs közel állt a végső sikerhez, mert Kaszai Gábor korai hibája miatt az ötödik körben a korábbi élvonalbeli csatár, Vayer Gábor már kupagyőzelemért lőhetett, azonban próbálkozását hárította Tavasi András, aki később maga is értékesítette a 11-esét. A nyolcadik párban előbb a Mezőörs rontott, majd a 95-szörös válogatott Juhász Roland a jobb kapufát találta el. A kilencedik pár már döntést hozott: a mezőörsi 11-est kivédte Tavasi, az Unione játékosa viszont nem hibázott. 

Címlapkép: Nemzeti Sport/Török Attila

Hirdetés