Hivatalos az Amatőr Kupa-döntő időpontja

2024. március 13.

Április 25-én csap össze az Amatőr Kupa döntőjében az Unione SE és a Mezőörs KSE a mostanra már szokásos helyszínnek mondható Hidegkuti stadionban. 

Hirdetés

A rendkívül hosszú múltra visszatekintő Amatőr Kupa (különböző nevek alatt) 1963-ban indult útjára, és sokáig Szabad Föld Kupának nevezték a kupasorozatban legmesszebb jutó két megyei osztályú csapat összecsapását. A névadó újság megszűnésével a Sport Tv vette a nevére az általában hangulatos, nem ritkán kiváló meccset hozó sorozat döntőjét, amit 2014 óta Amatőr Kupának neveznek. 

Általában jó meccset láthatnak a nézők az Amatőr Kupa-döntőben

Kredit: Szegedi VSE-Pizzamonster/Facebook

Idén az egészen káprázatos szezont futó Mezőörs KSE találkozik a BLASZ-ban érdekelt Unione FC-vel, és idén nem kellett számolgatni, hogy ki milyen ellenfelekkel találkozott a sorozatban, hiszen már a negyedik fordulót is csak ez a két csapat élte meg a megyei mezőnyből. Az Unione-t a Kisvárda ejtette ki, a Mezőörs viszont ment még egy fordulót, sőt a nyolcaddöntőben a másodosztályú Vasas is csak büntetőkkel tudta kiejteni. 

Kiválasztott cikk: A Vasasra is ráhozta a frászt a Mezőörs

A két csapat április 25-én (csütörtök) 16 órakor találkozik az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Az MTK létesítménye 2017 óta ad otthont az eseménynek (kivéve 2020-at, amikor a pandémia miatt törölték a Salgótarján-Szarvas finálét), tavaly a Felsőzsolca kiváló meccsen nyerte meg a trófeát. A két döntős korábban még nem szerepelt fináléban - bár érdekesség, hogy a kupamezőnyben találunk egy Amatőr Kupa-győztest: a negyeddöntős Kisvárda FC - még Várda FC néven - 2005-ben megnyerte a sorozatot. 

Hirdetés