Bombagóllal Amatőr Kupa-győztes a Felsőzsolca

2023. április 27.

BAZ megyei csapat nyerte idén az Amatőr Kupát, a MOL Magyar Kupában legmesszebb jutó két csapat összecsapásán a Felsőzsolca az első félidőben szerzett gólokkal nyerte meg a finálét, a Komárom-Esztergom megyei Nyergesújfalunak csak két kapufára futotta a második félidőben. 

Hirdetés

Amatőr Kupa, döntő: 
Nyergesújfalu SE–BTE Felsőzsolca 0–2 (0–2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 500 néző. Vezette: Derdák Marcell (Rózsa Dávid, Ország Péter)
Gólszerző: Dlehány (0–1) a 26., Veréb (0–2) a 41. percben
Kiállítva: Homonnay (a második sárga lap után) a 92. percben

Nyergesújfalu: Borsiczki – Kozák (Vida, 90.), Cseh (Fellegi, 90.), Farkas Á., Molnár A. (Takács E., 67.) – Szoboszlai T. (Raffai, a szünetben), Balogh A. (Antal B., 51.) – Tóth D., Mann, Manga – Hajnal R. Vezetőedző: Darabos Gábor
Felsőzsolca: Giák – Varga B., Mikolka, Csendom, Veréb (Kupcsik, 85.) – Homonnay – Molnár D. (Nagy M., 66.), Dlehány, Moroncsik, Agárdy (Bak, 85.) – Lippai G. (Kovács Sz., 90.). Vezetőedző: Gulyás Dénes

A Nemzeti Sport tudósítása szerint az első félidőt egyértelműen uralta a Felsőzsolca, amely már a 26. percben megszerezte a vezetést. Az első félidő hajrájában, a 41. percben érkezett Veréb Áron, és megduplázta csapata előnyét egy elképesztően nagy góllal. Az eredmény már nem változott a második félidőben, a Nyergesújfalu csak két kapufáig jutott.

Felsőzsolcai bombagól az Amatőr Kupa döntőjében

NB I-be illő gól az Amatőr Kupa döntőjében: a felsőzsolcai Veréb Áron hatalmas gólt lőtt a Nyergesújfalu ellen. 😮🎯

Posted by M4 Sport on Wednesday, April 26, 2023

Darabos Gábor (Nyergesújfalu): – Az első félidőben nem voltunk elég élesek, és sajnos a meccs fordulópontjaiból az ellenfél jött ki jobban. Ezt a játékot gólra játsszák, így megérdemelten nyerte meg a Felsőzsolca a finálét – gratulálok nekik!
Gulyás Dénes (Felsőzsolca): – Köszönöm a fiúknak ezt a nagy élményt! Egy éve, a selejtezővel kezdődött el a menetelés, s most a csúcsra értünk. Nehezen indult a meccs, de úgy gondolom, a tizedik perctől mi irányítottunk, második gólunk pedig élményszámba ment. Erre a játékra készültünk, amit a Nyergesújfalu mutatott, s úgy gondolom, kontrolláltuk őket. Ezen a héten vármegyénk aratott, hiszen partnerklubunk, a DVTK labdarúgócsapata NB I-es, női röpicsapata extraligás, a kosárlabdacsapat pedig bronzérmes lett az NB I-ben, mi pedig Amatőr Kupa-győztesek vagyunk.

Kupagyőztes!!!👏🏻👏🏻👏🏻❤️❤️❤️🏆🏆🏆🏆

Posted by BTE Felsőzsolca on Wednesday, April 26, 2023
Hirdetés