Ott lesz az idei főtáblán az Amatőr Kupa-győztes

2023. június 19.

A Hidasnémeti nyerte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kupát, miután a döntőben legyőzte a Gesztelyt. BAZ öt csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, így a két elődöntős - köztük az Amatőr Kupa-címvédő Felsőzsolcával - is ott lesz az országos szakaszban. 

Hirdetés

B-A-Z megyei kupadöntő: 
Gesztely FC – Hidasnémeti VSC 1–3 (0–1)
Tiszaújváros, 100 néző. V.: Haraszin (Tóth Á., Bense).
gólszerzők: Glonci 85. ill. Menuogong 41., Petrecsko 64. Tóth 93.

Gesztely FC: Galambvári – Szárnya, Erdélyi (Glonczi), Lénárt, Illés R., Varga L., Berta, Bucsák (Mészáros), Horváth S., Király, Bíró (Csáki). Edző: Simon Imre.
Hidasnémeti VSC: Bóni – Czető, Petrecsko (Fülöp), Menougong (Ambrus Zs.), Moroziuk (Tóth G.), Bakos (Varga A.), Molnár M. (Varga M.), Földi, Holló, Tucsa, Nyitrai. Edző: George Menougong. Via Boon.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei döntő sokszor országos szinten is fontos, hiszen a megye csapatai rendszerint jól szerepelnek az Amatőr Kupában - hogy messzebbre ne menjünk, a jelenlegi címvédő nem más, mint a Felsőzsolca. A megye öt csapatot ad a főtáblára, és a mezőny erejéről sokat elmond, hogy a tavalyi kupagyőztes zsolcaiak idén a döntőbe sem tudtak bejutni, bár az országos szakaszba azért bejutottak.

B-A-Z kupa döntő Gesztely FC- Hidasnémeti VSC

Posted by Hidasnémeti VSC on Wednesday, May 10, 2023

A tiszaújvárosi döntőbe ezúttal a Gesztely és a Hidasnémeti jutottak, és a Boon tudósítása szerint kiváló meccset játszott a két csapat. A Hidasnémeti mezőnyfölényben játszott és a hajrára meggyőző, kétgólos előnyt szerzett, ám az utolsó percekben a Gesztely szépített, így izgalmasan alakultak az utolsó percek is. Végül Tóth lezárta a meccset a hosszabbításban.

Mivel BAZ öt csapatot ad a főtáblára, a két döntős mellett az elődöntősök - a Gesztely ellen kieső Felsőzsolca, illetve a Hidasnémeti ellen alulmaradó Cigánd - is ott lesznek az augusztusi országos nyitányon. Az ötödik főtáblás helyért kiírt helyosztó komoly izgalmakat hozott, az Edelény-Mezőcsát mérkőzés 1-1-es végeredménnyel zárult, büntetőkkel a Mezőcsát nyert és jutott ezzel a MOL Magyar Kupa első fordulójába. 

BAZ megye csapatai a főtáblán: Hidasnémeti VSC, Gesztelyi FC, BTE Felsőzsolca, Cigánd SE, Mezőcsát VTSE
Megyei sorozatunk eddigi részei: Bács-Kiskun, Baranya, BékésBudapest

Címlapkép: Hidasnémeti VSC/Facebook

Hirdetés