A Fair Play-díjas Gesztelyé a borsodi kupa

2024. június 28.

BAZ-megye hat csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, így már a negyeddöntők után ismert volt a mezőny kétharmada, a fennmaradó két helyért pedig helyosztókat rendeztek. A tavalyi is fináléba jutó Gesztely FC Sport-Bau végül büntetőkkel nyerte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kupadöntőt. 

Hirdetés

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kupa, döntő: 
Gesztely FC Sport-Bau - MVSC-Miskolc 1-1 (1-0) - büntetőkkel 5-4
Gesztely, 300 néző. V.: Jakab Gy. (Kiss B., Sántha Sz.).
Gólszerzők: Rák D. 30. ill. Csávás B. 61.

Gesztely: Szegő - Zanócz, Mészáros Gy., Orosz M., Berta (Rozgonyi) - Porkoláb, Horváth S. (Erdei-Nagy) - Erdélyi, Sipos J., Kalocsai - Rák (Gondos). Edző: Simon Imre. 
MVSC-Miskolc: Hajzer - Sebestyén (Daru), Kiss P. (Fenesi), Sóskuti, Blaskó - Bódi (Kurucz), Gönczi, Takács P. (Nagy P.), Kele - Csávás, Figeczki (Potyka). Edző: Jordán András  - via Boon.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén megyénél senki nem ad több csapatot a MOL Magyar Kupa főtáblájára: BAZ megyén kívül még Pest, Győr-Moson-Sopron, Vas, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Budapest ad hat csapatot a kupasorozat országos szakaszába. A borsodi résztvevők kétharmada tehát már a negyeddöntőkkel biztossá vált, az elődöntősök (MVSC-Miskolc-Tállya RSE 2-0, Gesztely FC-Sport Bau - Hidasnémeti VSC 6-1) ott lesznek a főtáblán, a negyeddöntők vesztesei között pedig helyosztókat rendeztek. Ezeken Borsod Sport Klub (vs. Mezőkeresztes 2-0) és a Sárospataki TC (vs. SunPro Napenergia-Ónod SE 3-0) nyert, így ők jutottak a főtáblára.

A BAZ vármegyei kupa győztese a Gesztely FC csapata🏆💛💙 Gesztely FC Sport-Bau - MVSC-Miskolc 1:1 Büntetőkkel 5-4 Hajrá Gesztely 🙌 💙 💛

Posted by Gesztelyi Football Club on Wednesday, May 22, 2024

A finálét eredetileg Mezőkövesden rendezték volna, ám a gesztelyiek jelezték, szívesen vendégül látják a finálét. A gesztelyiek tavaly is döntőt játszottak, ennek volt a visszavágója az idei elődöntő, ahol sikerült legyőzni a Hidasnémetit. A miskolciak elleni finálé már jóval nehezebbnek ígérkezett az időközben Fair Play-díjjal kitüntetett hazai csapatnak, hiszen a bajnokságban egy hellyel mögötte végző, bronzérmes MVSC-Miskolccal csapott össze.

A döntő nagy csatát hozott, a két csapat kiegyenlített meccset vívott, a végére el is fáradtak a résztvevők rendesen, így az 1-1-es játékidő után büntetők döntöttek. A negyedik párban a miskolciak hibáztak, így az utolsó gesztelyi lövő, Erdélyi Patrik a győzelemmel együtt a megyei kupát is megszerezhette a csapatának. 

Címlapkép: Mogyorósi Zsolt Pipó/boon.hu

Korábbi cikkeink a megyei kupákról: 

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye

Következik

Budapest főváros, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye

Hirdetés