Békésből is jutott a főtáblára megye II-es csapat

2024. június 18.

Békésben is egészen a kupadöntőig menetelt egy megye II-es csapat, ám győzni itt sem tudott: a Gyulai Termál FC nyerte a megyei kupát, de jövőre biztosan nem védheti meg a címét, mert közben az NB III-as osztályozót is sikerrel vette, így egy osztállyal feljebb szerepel jövőre. 

Hirdetés

Békés megyei kupa, döntő: 
Mezőmegyer SE–Gyulai Termál FC 1–3 (0–3)
Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, 880 néző. Vezeti: Tóth Imre (Vozár Ákos, Czibola Szilárd).
Gólszerző: Benyó (65.), ill. Tanner (23.), Dajcs (25.), Katona (37.).

Mezőmegyer: Kun – Takács (Komódi, 67.), Lehoczki (Papp D., 46.), Mengyán (Séllei, 46.), Nagy B., Horváth B., Balogh M. (Kurucz, 85.), Kecskeméti (Szabó T., 87.), Ulrich, Benyó, Balog K. Játékos-edző: Nyúl Gábor.
Gyula: Szabó M. – Trescsula, Nagy S., Dajcs, Zabari (Repisky, 91.), Katona (Kukla, 73.), Szabó P. (Szabó Zs., 33.), Babinyecz, Borbély Zs., Varga T. (Zsilák, 91.), Tanner (Kiss T., 91.). Edző: Brlázs Gábor. via BEOL.hu

Békés megye négy csapatot ad a főtáblára, így már a negyeddöntők után kialakult a MOL Magyar Kupa országos szakaszába jutott csapatok mezőnye. Az OMTK-ULE - amely tavaly őrült döntőben nyerte meg a megyei kupát - nem tudta megvédeni a címét, mert az elődöntőben kikapott a Gyulától, a másik ágon pedig a megye II-es Mezőmegyer jutott a fináléba a Gyomaendrőd ellenében.

A döntő első félidejében érvényesült a papírforma, az ekkora az NB III-as osztályozóra készülő gyulaiak háromgólos előnyre tettek szert, és nem sok minden utalt rá, hogy van még egy fordulat a meccsben. Ha az eredményekben nem is, a játék képében nagyot fordultak a dolgok, a megye II-es kiscsapat állhatatosan küzdött, és a 65. percben a szépítés is összejött. Ezután még voltak helyzetei a mezőmegyerieknek, de az eredmény már nem változott, a Gyulai Termál FC nyerte a kupát, de a címét nem védheti meg jövőre, mert közben sikerrel vette a harmadosztályú osztályozót is.

Korábbi cikkeink a megyei kupákról: 

Bács-Kiskun megye, Baranya megye

Következik

Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Budapest főváros, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye

Hirdetés