Őrült döntőt hozott a Békés megyei kupasorozat

2023. június 14.

Egészen elképesztő döntőt hozott a Békés megyei kupafinálé, ahol a 90. percig magabiztosan vezető Orosházának a 94. percben kellett kiegyenlítenie, hogy egyáltalán a büntetőrúgásokig eljusson. A szarvasiak hősies hajrája azonban hiábavalónak bizonyult, és a harmadik helyért is drámai meccs döntött. 

Hirdetés

Békés megyei kupadöntő: 
OMTK-ULE 1913 – Szarvasi FC 1905 2-2 (0–0), 11-esekkel 4-2
Békéscsaba, 1400 néző. V: Fekete Zoltán (Belanka Zsolt, Bozó Norbert).
gólszerzők: Endrefalvi 56., Miszlai 94. ill. Bány Bence 90., 92., 

Szarvasi FC 1905: Somogyi Pál – Zahorán Balázs, Pilán Richárd, Pilán Márkó, Kiri Máté (48′ Kovács Zsombor) – Simon Róbert (77′ Deli Lajos), Furár Róbert – Magyar Martin (59′ Czvalinga Márk), Zima Dániel, Barna Viktor (Styecz Bence) – Bány Bence
OMTK-ULE 1913: Bordás Dániel, Rau Gergő, Selymeczy Kevin, Szabó Ákos, Harangozó Krisztián, Darida Ádám, Szabó Áron (74′ Fehér Bence), Miszlai László, Endrefalvi Erik, Gedó Lóránt, Papp Máté. Via: Newjsag.hu

Békés megye három csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, így hiába nyerte meg a két döntős nagy különbséggel az elődöntőit, maradtak izgalmak az utolsó két helyosztóra is. A bronzmeccset a megye II-ben szereplő Mezőmegyer, a tavalyi döntős pályaválasztása mellett, Békéscsabán rendezték, és bár a hajrában az egy osztállyal magasabban szereplő Nagyszénás ki tudott egyenlíteni, a döntetlen az alacsonyabb osztályú csapat főtáblára jutását jelentette. 

A tegnapi kupaest pillanatai. 🥳🏆🥇 Fotók:📸 Henrik Für

Posted by OMTK-ULE 1913 on Tuesday, May 23, 2023

A megyei kupadöntőt Békéscsabán, szép számú nézősereg előtt rendezték. Az Orosháza került előnybe, és úgy nézett ki, az 56. percben szerzett gól elég lesz a kupagyőzelemhez, ám a Szarvas a rendes játékidő hosszabbításában nemcsak kiegyenlített, de meg is fordította az állást. Ezzel még nem volt vége a drámának, ugyanis a lefújás előtt, a 94. percben az OMTK is betalált, így büntetők döntöttek a kupagyőztes kilétéről. A 11-eseknél az Orosháza koncentrált jobban és a büntetőpárbajt 4-2-re megnyerve szerezte meg a trófeát. 

Büntetőkkel 6-4-re kupagyőztes lett az ULE! Gratulálunk! 💙🤍

Posted by OMTK-ULE 1913 on Tuesday, May 23, 2023

Békés megye csapatai a főtáblán: Orosházi MTK-ULE 1913, Szarvasi FC, Mezőmegyer SE

Megyei sorozatunk eddigi részei: Bács-Kiskun, Baranya

Címlapkép: Newjsag.hu

Hirdetés