Csongrádban szoros meccseken dőlt el a főtábla

2021. augusztus 20.

Csongrád megye három csapatot ad a főtáblára, és óriási csata dúlt a feljutásért, az elődöntők, a döntő és a harmadik helyért kiírt osztályozó is szoros, jó meccset hozott. Végül a Tiszasziget nyerte a csongrádi selejtezőt, az Algyő és a Kiskundorozsma jutott még a főtáblára. 

Hirdetés

Csongrád megyében nincs kifejezetten sok futballcsapat, a megyei szövetség 70 csapatot versenyeztet, de mint azt Nógrádi Tibortól, az MLSZ megyei igazgatójától megtudtuk, az utazási és versenyszervezési szempontokat figyelembe véve négy osztályban versenyeztetik a csongrádi csapatokat.

“Az a célunk, hogy a teljes megyét átfogó bajnokságokat írjunk ki, ezért csak a megye IV-ben van két csoport. Területileg nem nagy megye a miénk, így az utazás senkinek nem okoz gondot, de nemcsak ebből a szempontból tartjuk magunkat az angol futball követőjének, hanem azért is, mert a MOL Magyar Kupa megyei selejtezőjében nálunk bizony nincs kiemelés, vaksorsolást tartunk, azaz már akár az első körben is összekerülhetnek megye I-es csapatok” - mondta Nógrádi a molkupa.hu-nak.

A kupadöntő a futball ünnepe volt

A megyei igazgató elmondta, Csongrád megye hol két, hol három csapatot ad az országos főtáblára. Idén három csapat mérettethette meg magát a MOL Magyar Kupa főtáblálján, így nemcsak a döntőnek, de a kisdöntőnek is fontos szerepe volt.

“Tizennyolc csapat részvételével indult el a megyei kupaselejtező, a megye I-es és II-es csapatoknak kötelezővé tettük a részvételt, de voltak alacsonyabb osztályú nevezőink is. Mi általában megadjuk a módját a megyei kupának, most is volt egy kis ünnepség a díjátadó után, miután a kupagyőzelem izgalmas, jó meccsen dőlt el a szentesi városi stadionban” - mondta Nógrádi.

🏆Kupagyőztes a Tiszasziget!

Posted by Csfoci.hu on Saturday, June 5, 2021

A csongrádi selejtezőkben már az első fordulókban is komoly izgalmak voltak, a későbbi döntős Algyő például (0-0-s rendes játékidő után) maratoni büntetőpárbajban verte a Makót 12-11-re. Az elődöntőben a Kiskundorozsma nagy csatában kapott ki a Tiszaszigettől (a dorozsmaiak egy bő félidőt emberhátrányban játszottak), így a döntőben az Algyő és a Tiszasziget csaphatott össze, a finálét 2-1-re nyerte meg utóbbi csapat. A Kiskundorozsma a kisdöntőben vigasztalódott, a Csongrád 3-1-es legyőzésével kiharcolta a főtáblás szereplést. 

Megyei sorozatunk korábbi részei

Baranya
Bács-Kiskun
Budapest
Győr-Moson-Sopron
Hajdú-Bihar
Komárom-Esztergom
Nógrád
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Tolna
Vas
Veszprém
Zala

(Címlapkép: Csfoci.hu)

Hirdetés