Zalában a helyosztóknak is fontos szerepük volt

2021. augusztus 02.

Zala megye öt csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, így a megyei selejtezőknek nemcsak a legjobb négy között volt komoly tétje, hanem az ötödik helyért kiírt mérkőzésnek is. A selejtező rendben lezajlott, egyetlen meccs maradt el: a kisdöntőt betegség miatt nem játszották le.  

Hirdetés

Zala megyében nem alacsony a létszám, három osztályban összesen 104 csapatot versenyeztet a megyei igazgatóság, bár Józsi György igazgató elmondta, ezek között több tartalékcsapat is szerepel, akik nem jogosultak elindulni a MOL Magyar Kupa selejtezőiben.

“Néhány évig nem rendeztünk saját megyei kupát, csak az országos selejtezőket bonyolítottuk le, ám ez idén megváltozik, hiszen már el is kezdődtek a 2021/22-es szezon selejtezői” - mondta a molkupa.hu-nak Józsi György.

“Az országos főtábla selejtezőire huszonkét csapat nevezett, így az előző év bajnoki eredményei alapján kiemelést készítettünk. Zala megye öt csapatot ad a főtáblára, így a helyosztóknak is komoly súlyuk volt” - mondta a megyei igazgató.

A Zalaszentgrót nyerte a sorozatot

A tíz megye I-es csapatot kiemelték, ők az első fordulóban nem léptek pályára, a hat továbbjutót hozzájuk rendelve alakult ki a nyolcaddöntők menetrendje. Az egyenes kieséses szakasz izgalmas párharcokat hozott, az elődöntőkben a Teskánd és a Zalaszentgrót nyert, így ez a két csapat játszotta a finálét.

A harmadik helyért esedékes Semjénháza-Szepetnek mérkőzést nem játszották le, mert a hazai csapatban több játékos is megbetegedett (játék nélkül, 3-0-s megállapított eredménnyel a Szepetneké lett a bronzérem), az ötödik helyért kiírt helyosztón pedig Csesztreg legyőzte a Hévízt, és ezzel biztosította helyét a MOL Magyar Kupa főtábláján.

A Nagykanizsán rendezett megyei kupadöntőben a bajnokság harmadik helyén végzett Teskándot tartották esélyesebbnek az eggyel mögötte záró Zalaszentgrót ellen, és bár valóban a teskándiaknál volt többet a labda, a szentgrótiak jobban használták ki a helyzeteiket, és végül 4-1-re megnyerték a döntőt. 

Megyei sorozatunk korábbi részei

Baranya
Bács-Kiskun
Budapest
Győr-Moson-Sopron
Hajdú-Bihar
Komárom-Esztergom
Nógrád
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Vas
Veszprém

(Címlapkép: ZAOL.hu)

Hirdetés