A Kisalföld a legkisebbekkel támadja a MK főtáblát

2021. július 09.

Győr-Moson-Sopron megyében is lezajlottak a megyei selejtezők, és a Kisalföldön a Keglovich László Megyei Kupa néven futó sorozat végjátéka után az a meglehetősen szokatlan helyzet állt elő, hogy nemcsak a megyei kupagyőztes lett másodosztályú csapat, de az országos sorozat főtáblájára delegált hat csapat fele is megye II-es.  

Hirdetés

Győr-Moson-Sopron megye egy szempontból egészen biztosan kiemelkedik a megyei mezőnyből: nemcsak a kupagyőztes lett másodosztályú csapat, de az innen a MOL Magyar Kupa főtáblájára jutott hat csapatból három is a megyei másodosztályt képviseli majd az országos sorozatban.

"A 2020-21-es Keglovich László Megyei Kupa-ra 126 csapatunk nevezett" - mondta a molkupa.hu-nak a Horváth László, az MLSZ Győr-Moson-Sopron megyei igazgatója. 

"Ebben az évben hat csapat, a Koroncó KSSZE, a Jánossomorja SE, az Abda SC, a Mosonszentmiklós SE, a Csorna SE és a Győrújbarát SE indulhat a MOL Kupa főtábláján a megyénkből. A Koroncó személyében egy megyei II. osztályú csapat nyerte meg a Keglovich László Megyei Kupa döntőjét, amelynek a döntőjét az ETO stadionban rendezték kétezer néző előtt! A hat országos táblára feljutott csapatból három megyei I., másik három megyei II. osztályú, a győztes Koroncón kívül a Mosonszentmiklós és a Győrújbarát is másodosztályú klub."

A Keglovich Lászlóról elnevezett megyei kupa döntőjében a Koroncó 4-1-re győzte le a Jánossomorját. A legjobb nyolc között két fordulót is rendeztek a csapatoknak, hiszen GY-M-S megye hat csapatot ad a főtáblára, ezért le kellett játszani a helyosztókat is.

Koroncón megtestesül a kupasorozat lényege

A megyei igazgató elmondta, Koroncón nagyon komoly hagyományai vannak a megyei kupának, illetve az országos kupasorozatnak is, és ennek jól dokumentált történelme van.

"A csapat fő támogatója Kovács (Totó) György óriási Fradi drukker. Több, mint húsz éve van állandó bérlete a Fradi pályára! Nagyon boldog volt, amikor 2016-ban  csapata a Fradit láthatta vendégül a saját pályáján. A mérkőzés után meghívta egy közös vacsorára a két csapatot! A mérkőzés előtt az MLSZ Biztonsági Irodája kiemelten foglalkozott a mérkőzéssel, és egy közeli stadionba akarták vinni a meccset, mert a koroncói pályát nem tartották biztonságosnak! Az FTC szurkolók ugyanis ekkor még erősen küzdöttek az FTC vezetői ellen a vénaszkenner-es beléptetés miatt! A meccset végül mégis lejátszhatták Koroncón, és a helyi szurkolók a nagy arányú vereség ellenére megtapsolták a Fradi játékosokat, s ünnepelték őket a sajátjaikkal együtt a pályán" - idézte fel az öt évvel ezelőtti eseményeket a megyei igazgató. 

Megyei sorozatunk korábbi részei
Budapest
Hajdú-Bihar
Komárom-Esztergom
Vas
Veszprém

(Címlapkép: Kisalföld.hu - Csapó Balázs)

Hirdetés