Veszprém megye: Gigászi csata az almádi pályaavatón

2021. június 28.

Sorozatunk előző részében, Vas megyében tarolt a bajnok, amely kupagyőztes is lett, és Veszprémben sem állt távol ettől a megyei bajnok, hiszen a Tihany döntőt játszhatott, de izgalmas, fordulatos meccsen az Úrkút nyerte meg a Vehir.hu Veszprém Megyei Kupát, amely egyben a MOL Magyar Kupa megyei seletjezője is volt. Veszprém négy csapatot ad a főtáblára. 

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa 2021/22-es szezonjának megyei selejtezőit Veszprém megyében is lejátszották a csapatok, és miként az összes többi megyében, itt is menet közben alakult át a megyei sorozat a MOL Magyar Kupa területi selejtezőjévé. Veszprém négy csapatot ad a főtáblára, és innen is felverekedte magát az országos sorozatba egy megye II-es csapat (Szentantalfa), de a kupa döntője más szempontból is fontos volt.

“A balatonalmádi sportközpontot tulajdonképpen a Vehir.hu megyei kupadöntővel avattuk fel. Nagyon komoly kis ékszerdoboz épült fel a Balaton partján, valóban minden igényt kielégítő létesítmény lett az új sportközpont, és boldogok vagyunk, hogy egy ilyen rangos eseménnyel avathattuk fel” - mondta az MLSZ Veszprém megyei igazgatója, Finta Péter, aki hozzátette, a megyei döntőket általában az ajkai sportközpontban bonyolítják le, de most kapóra jött az almádi létesítmény avatója, mert Ajkán éppen a pálya fűtését csinálják.

Nem tudott duplázni a bajnok

“A mi megyénk négy csapatot ad a főtáblára, és óriási harc alakult ki a feljutásért. Veszprém megye mind a nyolcvanhat csapata benevezett a sorozatra, és örömmel mondhatom, hogy nagyon komoly verseny zajlott az országos főtáblára jutásért” - mondta Finta a molkupa.hu-nak. Az MLSZ menet közben hozta meg azt a döntést, hogy összevonják a megyei kupákat a MOL Magyar Kupa selejtezőivel, ami okozott szervezési problémákat néhány megyében, de Veszprémben gyorsan megoldották a helyzetet.

Remek döntőt hozott a megyei bajnok Tihany és az Úrkút meccse

Kredit: VEOL.hu

A megyei bajnokságot megnyerő Tihanyi FC a döntőbe is nagy nehézségek árán jutott be, hiszen csak büntetőkkel tudta legyőzni a Balatonalmádit, a fináléban azonban alulmaradt az Úrkúttal szemben. Az úrkútiak a megye II-es Szentantalfát győzték le könnyedén, a döntőben pedig annak ellenére tudtak a tihanyiak fölé kerekedni, hogy a megyei bajnokságban mindkét meccsüket a Tihany nyerte meg.

A döntő rendkívül komoly izgalmakat hozott, a tihanyiak kétszer is megszerezték a vezetést, de a szívósan küzdő Úrkút SK mindkétszer egyenlített, és a hajrában mindent egy lapra feltéve támadni kezdett. A győztes gólt két perccel a lefújás előtt szerezte meg az Úrkút.

Megyei sorozatunk korábbi részei
Komárom-Esztergom
Vas

(Címlapkép: Vehir.hu)

Hirdetés