Az év meccsét hozta a veszprémi kupadöntő

2022. július 27.

Óriási meccset, hatalmas csatát hozott a Veszprém megyei kupadöntő, ahol a címvédő (és megyei bajnok) Úrkút nem tudta megismételni tavalyi bravúrját, mert a Pét büntetőkkel legyőzte. A döntőben minden volt, ami csak előfordulhat: kiállítás, kihagyott 11-es, és még a bírónak is görcsöt kapott a lába. 

Hirdetés

Vehir.hu Veszprém Megyei Kupa, döntő:
Péti MTE – Úrkút SK 1-1 (1-1, 1-2, 2-2) – Tizenegyesek után: 3-2
Ajka, Városi Stadion. 500 néző. Vezette: Keszthelyi (Szalai, Farkas)
Gólszerzők: Tar (46., 104.), ill. Horváth Á. (18., 92.)

Péti MTE: Varga – Gyurcsek, Pálfi, Petróczi, Marton, Simon, Rados (Horváth B., 54.), tar, Bóka M., Ódor, Bóka P. (Vachtler, 67.) Vezetőedző: Nagy Krisztián.
Úrkút SK: Kádár – Uj, Márton, Reizinger, Lang, Bencze, Horváth Á., Boromisza (Kalapács, 62.), Buchwald (Udvardi, 55.), Bognár P., Kovács G. Vezetőedző: Garai Péter.

Egészen kiváló mérkőzést hozott a Veszprém megyei kupadöntő, ahol a címvédő és a megyei I. osztályt idén is megnyerő Úrkút találkozott a bajnokságot a harmadik helyen záró Péttel. A feszült, izgalmas fináléban minden megtörtént, ami megtörténhet egy futballmeccsen: volt piros lap, kivédett büntető és persze az 1-1-es rendes játékidő után 2-2-re végződő hosszabbítás is hozta a drámát.

A mindent eldöntő 11-es után 

Kredit: Vehir.hu

A finálét végül büntetők döntötték el, és a pétiek kapusa, Varga Zsolt lett a hős, hiszen három úrkúti 11-est is kivédett. A végső győztes pétiek bemelegítettek a büntetőpárbajra, hiszen az elődöntőben a Devecser ellen is 11-esekkel mentek tovább. Veszprém megye öt csapatot ad a főtáblára, a döntősök (Pét, Úrkút) mellett ott lesz a másik elődöntő vesztese, a Balatonszepezd, illetve a másodosztályúként a legjobb nyolc közé jutó Ugod is.

Címlapkép: MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóság/Kovács Bálint

Korábbi megyei kupasorozatokról szóló cikkeink: 

Békés vármegye
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
Baranya vármegye
Bács-Kiskun vármegye
Csongrád-Csanád vármegye
Fejér vármegye
Győr-Moson-Sopron vármegye
Hajdú-Bihar vármegye
Heves vármegye
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
Komárom-Esztergom vármegye
Nógrád vármegye
Pest vármegye
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
Vas vármegye

Hirdetés