Megye II-es csapaté a Pest megyei kupa

2022. július 20.

Az egyik legnagyobb óriásölő lett a Bugyi OBO SE, miután a megye II-es csapat nemcsak bejutott a Pest megyei kupasorozat döntőjébe, de meg is nyerte. A feszült, izgalmas finálé előtt kialakult a megye hatcsapatos főtáblás mezőnye, amelyben korábbi Amatőr Kupa-döntős is szerepel.  

Hirdetés

15. Football Factor Pest Megyei Kupa-döntő
Pomáz-ICO SE – Bugyi OBO SE 1–2 (1–0)
Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep, 950 néző. Vezette: Futó T. (Molnár L., Berendi T. Cs.) 
gólszerző: Horváth R., ill. Somogyi M., Kucsván M.
sárga lap: Horváth R., Vida D., Gyurkovics Á., ill. Kovalik R.
piros lap: Sergő M. a mérkőzés 82. percében (veszélyes játékért).

Pomáz-ICO SE: Icsei G. – Báthory P., Vida D., Németh Z., Bogár A. – Ferencz D. (Sergő M., 77.), Molnár G. – Horváth R. (Szenczi A., 58.), Faragó D., Gyurkovics Á. (Bácsi O., 56.) – Bencze Zs. Edző: Szalai Áron.
Bugyi OBO SE: Lengyel Zs. – Gáspár Zs., Kucsván Milán, Kovalik R. (Somogyi M., 56.), Posta N. – Kóbor Cs. (Erdős B., a szünetben), Czili D. (Pekker G., 93.), Riesz D. (Turcsán P., a szünetben), Kucsván Martin, Horák Gy. (Józsa M., 75.) – Nahóczky B. Edző: Szőgyi Tamás. - via Pest.mlsz.hu

Komoly meglepetések történtek Pest megyében, amit elsősorban a Bugyi SE-nek köszönhetünk: a másodosztályú csapat több megye I-es klubot, sőt egykori Amatőr Kupa-döntőst is kiejtve verekedte magát a döntőig. A finálé szoros, feszült meccset hozott, a második félidőben még az indulatok is elszabadultak egy rövid időre, és a pomáziak nem is 11 emberrel zárták a meccset, amit végül 0-1-ről fordítva a Bugyi nyert meg 2-1-re. A csapat a megye II. déli csoportja mellett a megyei kupát is megnyerte.

Kicsit bevadultak a fiúk a döntő második félidejében 

Kredit: MLSZ Pest megyei igazgatóság

Pest megye hat csapatot ad a főtáblára, a Pomáz és a Bugyi mellett a két elődöntő vesztesei, a Dunaharaszti és a Pécel is ott lesz az országos mezőnyben. A legjobb nyolc közé jutott csapatok kiesői között újabb selejtezőkört kellett rendezni, hogy kialakuljon a hatos mezőny, ezeken a Bagi TC (Taksony 6-1) és a Dunakeszi (Gödöllő 3-1) aratott győzelmet, így velük egészül ki a Pest megyei főtáblás kontingens.

Címlapkép: MLSZ Pest megyei Igazgatóság/Facebook

Korábbi megyei kupasorozatokról szóló cikkeink: 

Békés vármegye
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
Baranya vármegye
Bács-Kiskun vármegye
Csongrád-Csanád vármegye
Fejér vármegye
Győr-Moson-Sopron vármegye
Hajdú-Bihar vármegye
Heves vármegye
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
Komárom-Esztergom vármegye
Nógrád vármegye

Hirdetés