Történelmet írt a Jászságban a Tiszaföldvár

2022. július 12.

120 éves története legnagyobb sikerét érte el a Tiszaföldvári SE a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kupasorozat megnyerésével. A TiSE a döntőben a Kisújszállást győzte le, de mindkét csapat ott lesz a MOL Magyar Kupa augusztus 6-án rajtoló főtábláján. 

Hirdetés

Jász-Nagykun-Szolnok megyei kupadöntő: 
Kisújszállás-Tiszaföldvár 0–2 (0–1)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 800 néző. V: Czékus Sándor (Dobos Dávid, Pálinkás Donát)
Gólszerzők: Váradi 18. – öngól, Sipos M. 53.
Kiállítva: Imre Z. 93.

Kisújszállás:JAKAB – Balla D. (Szőke D., 84.), Váradi, Imre Z., Vadász – Kozák (Bencze B., 69.), Dobos, Kása (Szívós, 53.), PENTI – Csikós, Oros (Csillag, 82.). Edző: Pádár László
Tiszaföldvár: Gerhát – Gyomai, Pataki Á., BORGULYA, SIPOS M. (Ludánszki, 87.) – Pápai (Pácsa, 73.), BÓDAI, Huszka (Szőke Á., 88.) – KRISKA (Danku, 88.), Kovács T. (Szűcs D., 88.), BALLA Z. Edző: Virágh Ferenc via Szoljon.hu 

Mivel Jász-Nagykun-Szolnok megye mindössze két csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, az elődöntőkkel el is dőlt, melyik lesz ez a két csapat. Ezeken a Tiszaföldvár a Mezőtúrt (1-0), a Kisújszállás a Karcagot győzte le (3-1), így azt már a finálé előtt tudtuk, hogy a megyei osztályokból ez a két csapat csatlakozik az országos főtábla mezőnyéhez. 

TISE - ORSZÁGOS FŐTÁBLÁN

Az öröm felhőtlen! 🙏 Ezek a fiúk rengeteg melót belefektettek, hogy sikeresek legyenek!🫶 FÖLDVÁR-FÖLDVÁR-FÖLDVÁR❗🔥

Posted by TISE on Wednesday, May 4, 2022

A TiSE a meccs elejétől kezdve jobban játszott, és bár egy szerencsés öngóllal szerezte meg a vezetést, irányította a finálét, amit a szolnoki városi stadionban rendeztek szépszámú néző előtt. A második félidő elején megduplázta előnyét a Tiszaföldvár, amely a hajráig helyzetekig sem engedte a Kisújszállást, és végül teljesen megérdemelten nyerte meg 120 éves története első megyei kupáját. 

Címlapkép: Tise/Facebook

Korábbi megyei kupasorozatokról szóló cikkeink: 

Békés megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Baranya megye
Bács-Kiskun megye
Csongrád-Csanád megye
Fejér megye
Győr-Moson-Sopron megye
Hajdú-bihar megye
Heves megye

Hirdetés