Hajdú-Bihar: A bajnok a kupát is hazavitte

2022. július 07.

A megyei bajnoki címet begyűjtő Balmazújváros nyerte a Hajdú-Bihar megyei kupát, miután izgalmas döntőben legyőzte a Monostorpályi együttesét. A Hajdúság három csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, így a kupasorozat harmadik helyért kiírt helyosztója is komoly téttel bírt.  

Hirdetés

Megyei Kupa, döntő
Balmazújvárosi FC–Monostorpályi SE 2–1 (1–0)
Balmazújváros, Városi Stadion, 600 néző. Vezette: Tatár (Puskás, Muszka)
Gól: Miterkó 41., Bajusz 67. ill. Varga 86.

Balmazújváros: Csorvási - Kovács, Bokros, Galla (Nagy Z., 19.), Sándor – Szabó B. (Sallai, 61.), Molnár (Bajusz, 56.), Tóth, Kerekes (Prokisch, 83.) – Rőth, Miterkó (Silling, 76.). Edző: Lajos Ferenc
Monostorpályi: Bákonyi – Csirkés, Erdős (Nagy A., 46.), Nyilas (Gyöngy, 83.), Kónya (Bodnár, 83.) – Szilágyi – Bacsó, Gyügyei, Sólyom, Rostás (Varga, 67.) – Bojti. Edző: Bereczy Bence (Via: BAON.hu)

A megye két megatározó csapata jutott a Hajdú-Bihar megyei kupa döntőjébe: a bajnokságot megnyerő Balmazújváros a második helyen végző Monostorpályi SE-t fogadta. Az újvárosiak - akiknek bajnokként nem sikerült kiharcolniuk az NBIII-ba jutást, mert kikaptak a playoffban a Pénzügyőrtől - irányították a finálét, és már az első félidőben megszerezték a vezetést. A kiegyenlített, sok helyzetet hozó meccsen végül a vendégektől csak a szépítésre futotta, a bajnokság után a kupát is a Balmazújváros nyerte.

Riport a mai kupadöntőről, monostori megszólalókkal

Posted by Monostorpályi SE on Wednesday, May 25, 2022

Hajdú-Bihar három csapatot ad a főtáblára, így fontos szerepe volt a harmadik helyért kiírt mérkőzésnek is. Ezen a Létavértes 2-0-ra legyőzte a Sárrétudvart, így a Balmazújváros és a Monostorpályi mellett ők jutottak fel a MOL Magyar Kupa országos főtáblájára.

Címlapkép: Balmazújváros FC/Facebook

Korábbi megyei kupasorozatokról szóló cikkeink: 

Békés megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Baranya megye
Bács-Kiskun megye
Csongrád-Csanád megye
Fejér megye
Győr-Moson-Sopron megye

Hirdetés