Fejér megye II-es csapatot is ad a főtáblára

2022. július 05.

Nagyszerű döntőt hozott a Fejér megyei kupasorozat, ahol a győzelmet a fehérvári Főnix FC szerezte meg. A megye négy csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, és a két elődöntős közül az egyik megyei másodosztályú csapat. 

Hirdetés

Fejér megyei kupa, döntő: 
Ercsi Kinizsi – Főnix FC 0–1 (0–0) 
Dunaújváros, 250 néző,  V: Wittner József (Varga Patrik, Török Bence)
Gól: Szalai P. 83.  
Ercsi Kinizsi: Andrejev – Tóth K., Holentoner, Juhász B., Németh G. (Neuvert, 85.) - Kun, Lak, Jerzsabek, Rebők (Kondreska, 66.) - Mónus, Somogyvári. Vezetőedző: Lieber Károly
Főnix FC: Szabó T. – Pataki (Zoboki L., 85.), Szalai P., Csiba, Adorján – Klémán M. (Kertész, 72.), Király B., Rubos Pápai, 59.), Zoboki Á. (Jófejű, 72.) – Takács G., Bognár I. (Patkós K., 85.). Vezetőedző: Pavlik József
 
A Fejér megyei kupadöntőben két egykori győztes csapott össze, a székesfehérvári Főnix már kétszer is a magasba emelhette a trófeát, az Ercsi Kinizsi pedig 2019-ben tudta megnyerni a sorozatot. A finálé, amit Dunaújvárosban rendezett az MLSZ megyei igazgatósága, nagyszerű meccset hozott, mindkét csapat odatette magát, és izgalmas, szoros összecsapást végül egy hajrában esett góllal nyerte meg a fehérvári Főnix FC.

Székesfehérvári csapat nyerte a Fejér megyei kupát 

Kredit: MLSZ Fejér Megyei Igazgatóság/Facebook

Fejér négy csapatot ad a főtáblára, így a két elődöntős is ott lesz a MOL Magyar Kupa első országos fordulójában. Az elődöntőkben az Ercsi a Sárosdot, a Főnix a Vajtát győzte le, utóbbi megyei másodosztályú csapat, így Csongrádhoz hasonlóan Fejér is delegál megye II-es csapatot a főtáblára. 

Címlapkép: MLSZ Fejér Megyei Igazgatóság/Facebook

Korábbi megyei kupasorozatokról szóló cikkeink: 

Békés megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Baranya megye
Bács-Kiskun megye
Csongrád-Csanád megye

Hirdetés