A Pécsváradé lett a baranyai kupa

2022. június 23.

Baranyai megyei kupagyőzelemmel kárpótolta magát a megyei bajnoki címről lemaradó Pécsvárad, amely a PSVK-t győzte le a kupadöntőben. Baranya négy csapatot ad a 128-as, országos főtáblára, a döntővel kialakult a mezőny. 

Hirdetés

Baranya Megyei Kupa döntő 
Pécsvárad SE R-Bus – PVSK L. Kft 3-0 (2-0)
2022.05.11, PMFC Stadion
Góllövők: Szentes Krisztián 20., Spánitz Bálint 40., Havasi Dániel 50.'

Nyárias időben, kitűnően előkészített pályán került megrendezésre a AutóCity Volkswagen Baranya Megyei Kupa 2021-2022 évad döntője. A kilátogató nézők élvezetes, színvonalas mérkőzést tekinthettek meg, amelyen a Pécsvárad megérdemelt győzelmet aratott. A mérkőzés végén Bogyay Zoltán (MLSZ Baranya Megyei Igazgató) adta át az érmeket és serlegeket a döntő résztvevőinek - olvasható az MLSZ tudósításában. A Pécsvárad egyébkén kis híján újra megnyerte a megyei bajnokságot is, végül a PEAC mögött két ponttal zárt a tavalyi győztes. 

Pécsváradra került a Baranya Megye Kupa!⚽️🔴⚪️👏🏼🏆

Posted by Pécsváradi Spartacus SE R-BUS on Wednesday, May 11, 2022

A Pécsvárad magabiztosan menetelt a győzelemig, csak egy nehéz meccse volt (a Villányt csak 5-4-re tudta legyőzni), a többi találkozóján gólt sem kapott - beleértve a döntőt is. A PVSK hasonló utat járt be, nekik a Komló elleni 3-3 volt a legnehezebb találkozójuk, a többi meccsükön magabiztosan tudtak győzni. Baranyából négy csapat (Pécsvárad, PVSK, Komló, Ócsárd) jutott a Magyar Kupa 2022-2023 országos főtáblájára.

Korábbi megyei kupasorozatokról szóló cikkeink: 

Békés megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Hirdetés