Nem jött össze a címvédés Hajdú-Biharban

2023. július 04.

Hajdú-Biharban nem sikerült a címvédés a megyei kupában a Balmazújvárosnak, amely izgalmas - többek között egy kiállításon eldőlő - fináléban alulmaradt a Sárrétudvari DSK-val szemben. A megye négy csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, a hajdúsági mezőnyt a Monostorpályi és a Hajdúsámson egészíti ki. 

Hirdetés

Hajdú-Bihar megyei kupa, döntő: 
Sárréti DSK-Balmazújvárosi FC 4-1 (1-1) 
Sárrétudvari, v: Orosz - Juhász, Hajdú
gól: Vass 11., Kiss D. 54., 61., Balás 80. ill. Miterkó 5.
kiállítva: Csorvási 51. (Balmaz)

Sárréti DSK: Kiss - Szabó, Kiss Cs., Jenei, Kiss N. - Balás, Vass, Nagy, Burkus - Kiss D. Nagy
Balmazújvárosi FC: Csorvási - Fehér, Miterkó, Szabó, Silling - Kiss, Légrádi, Kerekes, Bóz - Csige, Kovács

Hat év után jutott újra a megyei kupa döntőjébe a Sárrétudvari csapata, ám ezúttal hazai pályán futhatott neki a finálénak. 2017-ben egyébként a debreceni Nagyerdei Stadionban játszották a döntőt, ahova 2500 sárréti szurkoló utazott el, ami nem kis szó egy háromezres településtől. Az udvariakra még hazai pályán is nehéz feladat várt, hiszen a címvédő Balmazújvárossal találkoztak.

Bár a megyei bajnokságban hasonlóan szerepelt a két csapat, azért a hazaik számítottak esélyesnek, ennek ellenére a balmaziak már az 5. percben megszerezték a vezetést. Nem sokkal később válaszolt a Sárrétudvari, és a szünetre döntetlennel mentek a felek. A finálé döntő pillanat a második félidő elején jött el: a vendégek kapusát kiállították, a megítélt büntetőt a négy pályára lépő Kiss közül Bence értékesítette, innen pedig nem volt megállás, a Sárréti simán húzta be a finálét.

Hajdú-Bihar megye négy csapatot ad a főtáblára, így már a negyeddöntők után kialakult a hajdúsági mezőny a MOL Magyar Kupa első fordulójában. Ennek ellenére a Monostorpályi és a Hajdúsámson lejátszották a kisdöntőt, ami 2-2-es végeredményt hozott, végül büntetőkkel a Monostorpályi nyert 4-2-re.

Hajdú-Bihar megye csapatai a főtáblán: Sárréti DSK, Balmazújvárosi FC, Monostorpályi SE, Hajdúsámson T.T.I.Sz.E
Megyei sorozatunk eddigi részei: Bács-Kiskun, Baranya, BékésBudapestBorsod, Csongrád-Csanád, FejérGyőr-Moson-Sopron

Hirdetés