Két ötödosztályú a megyei kupadöntőben

2023. június 29.

Győr-Moson-Sopron megye hat csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, és idén a megyei másodosztály csapatai szinte kisajátították a kupasorozatot: az országos főtáblára jutó helyi csapatok fele megye II-es, azaz ötödosztályú. Köztük a két kupadöntőssel, az Ásványráróval és a Mezőörssel.  

Hirdetés

Győr-Moson-Sopron megyei (Keglovich) kupa, döntő: 
Ásványráró–Mezőörs 1–4 (0–1)
Gyirmót, Alcufer Stadion, 950 néző. V.: Krasznai.
gólszerzők: Wéninger (69.),  ill. Bohner (39.), Végh T. (70.), Kreicz Sz. (75.), Maruzs (93.).

Ásványráró: Babos T. – Zalka (Szabó R., 68.), Kovacsics G., Balogh K. (Bognár Á., 83.) , Béli-Jáger – Wéninger (Hegyi P., 74.), Kovacsics I., Szabó Sz., Ács – Zelenskyi, Szombathelyi (Béres, 90.). Edző: Virág Attila.
Mezőörs: Mantler – Németh F. (Járóka B., 89.), Horváth R., Vadász V., Rigó A. – Simon M. (Roll, 80.) – Proceller K. (Maruzs, 61.), Szántó (Puzsoma, 84.), Végh T. – Bohner, Kreicz (Szabó A., 78.). Edző: Szekeres Krisztián.

A Mezőörs igazi kupaspecialista, ez már tavaly kiderülhetett, hiszen a Győr-Moson-Sopron megyei másodosztályú csapat két fordulót is túlélt. A harmadik játéknap sorsolása előtt beszélgettünk a mezőörsi edzővel, Szekeres Krisztiánnal, aki nem kisebb célt tűzött a csapata elé, mint az Amatőr Kupát. Ez végül nem jött össze (bár nem sokon múlt a dolog), de idén újra nekifuthat a feladatnak a csapat, hiszen a megyei kupa megnyerésével kiharcolta helyét a MOL Magyar Kupa főtábláján. 

Posted by Mezőörs KSE on Sunday, May 21, 2023

A Keglovich László-kupa annyiból rendhagyó döntőt hozott, hogy két megye II-es csapat találkozott, ám ez nem annyira szokatlan Győr-Moson-Sopronban, hiszen tavaly is eljutott a fináléig egy ötödosztályú csapat, bár a Rábaszentandrásnak nem sikerült nyernie, az Abda lett a kupagyőztes. Az északi megye az egyik legnépesebb kontingenst, hat csapatot ad a főtáblára, ezt úgy oldották meg a szervezők, hogy a negyeddöntők veszteseit párokba rendezték, és a győztesek csatlakoztak az elődöntős mezőnyhöz. 

Illetve nem mindenhol a győztesek, hiszen a Kajárpécnek nyernie sem kellett a főtáblához, hiszen a megye I-es DAC 1912 csapatával találkozott, így a döntetlen (amit egy 92. percben szerzett góllal harcolt ki) a megyei másodosztályú csapat továbbjutását jelentette. 

Győr-Moson-Sopron megye csapatai a főtáblán: Mezőörs KSE, Ásványráró KSE, Bőny SE, Rábaszentandrás SE, Kajárpéc Herold Trans, Lipót Pékség SE
Megyei sorozatunk eddigi részei: Bács-Kiskun, Baranya, BékésBudapestBorsod, Csongrád-Csanád, Fejér

Címlapkép: Mezőörs KSE/Facebook

Hirdetés