Szabolcsban a büntetők játszották a főszerepet

2022. július 25.

Nemcsak a megyei kupadöntő, de a MOL Magyar Kupa országos főtáblájára jutásért kiírt helyosztók közül kettő is büntetőpárbajban dőlt el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A Nyírségből hat megyei osztályú csapat jutott fel az országos főtáblára. 

Hirdetés

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kupa, döntő
Újfehértó–Nagyecsed 1– 1 (1–0), tizenegyesekkel: 5–6
Kisvárda, 700 néző, v.: Fehér Á. 
Gól: Barta G. (12.), illetve Somlyai G. (76.)

Újfehértó: Dukát P. – Csáki B., Kecskeméti P. (Veres D., 75.), Petics Gy., Barta G., Szilágyi Á. (Seres K., 63.), Hudák M., Zámbó D., Pallai G., Daróczi P., Jócsák D. Edző: Piskóti Zsolt. 

Nagyecsed: Makó P. – Sarkadi G. (Mezei B., 69.), Zámbó K., Pócsi B., Bulyáki K., Kóka R., Terdik Zs., Erdős M., Bernáth M., Angyal N. (Bulyáki A., 86.), Nyíregyházi G. (Somlyai G. 69.). Edző: Kósa József.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kupadöntőjében a várakozásoknak megfelelően döntetlen eredmény született, ami azért nem volt meglepetés, mert a két csapat a bajnokságban mindkét meccsen megosztozott a pontokon. Az Újfehértó a Balkányi SE-t győzte le az elődöntőben, a Nagyecsed pedig játék nélkül került a fináléba, hiszen a főtáblát már az elődöntőbe jutással bebiztosító Mátészalka visszalépett. A finálé szoros, izgalmas meccset hozott, ami végül büntetőkkel dőlt el a Nagyecsed javára.

110 megyei felnőtt csapat A nevezések és a hiánypótlások lezárulta után eldőlt, hogy az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg...

Posted by Szabolcsfoci on Thursday, July 21, 2022

A 11-esek nem csak a döntőben játszottak főszerepet, további két büntetőpárbaj is kellett ahhoz, hogy kialakuljon a megye főtáblás kontingense. Az Újfehértó és a Nagyecsed, illetve az elődöntők vesztesei, a Mátészalka és a Balkány biztos résztvevő volt, ám mivel a megye hat csapatot ad a főtáblára, a legjobb nyolcba jutott vesztes csapatok között is kellett helyosztókat rendezni. Az országos főtáblára jutás mindkét meccsen büntetőkkel dőlt el, a Csenger-Ibrány (2-2, 11-esekkel 3-4), illetve a Nyírvasvári FC-Nagydobosi LE (1-1, 11-esekkel 1-3) mérkőzések után lett végleges a nyírségi mezőny.

Címlapkép: Szabolcsiinfo.hu

Korábbi megyei kupasorozatokról szóló cikkeink: 

Békés vármegye
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
Baranya vármegye
Bács-Kiskun vármegye
Csongrád-Csanád vármegye
Fejér vármegye
Győr-Moson-Sopron vármegye
Hajdú-Bihar vármegye
Heves vármegye
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
Komárom-Esztergom vármegye
Nógrád vármegye
Pest vármegye

Hirdetés