Szabolcsban nem érződött az osztálykülönbség

2023. július 19.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hatcsapatos különítménye csupa ismerős arcból áll, hiszen több kupamenő is ott lesz a MOL Magyar Kupa főtábláján - köztük a kupagyőztes Tarpával, amely nemrég az egyik legjobb amatőrcsapatként egészen az Amatőr Kupa-döntőig menetelt. 

Hirdetés

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kupa, döntő
Tarpa–Csengersima 3–2 (1–0)
Kisvárda, Várkerti Stadion, v.: Veres (Nagy, Ésik)
Gól: Romancsuk 4., 63., 70., illetve Dávid 51., Volkán 59.
Kiállítva: Mona 77.

Tarpa: Zenyikov – Kofel, Zajka, Dolináj (Kosztik, a szünetben), Bodan, Prihoda (Kolesznyik, a szünetben), Romancsuk, Moticska (Kucsinszkij, 77.), Herman (Kobály, 65.), Lovincsuk, Gál. Edző: Bubis Iván.
Csengersima: Szabó D. – Orosz, Volkán (Szabó I., 81.), Horváth, Ilbán (Székely, 86.), Mona, Asztalos, Algács M. (Domokos, 86.), Algács B. (Tóth, 65.), Dávid, Gere. Játékos-edző: Volkán Roland. - Via Szon.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye a MOL Magyar Kupa főtáblájára legtöbb csapatot adó megyék között van, hiszen hat csapat is ott lesz az első fordulóban az észak-keleti végekről. A hatfős mezőny csak úgy jöhet létre, hogy a negyeddöntők vesztesei külön meccselnek a fennmaradó két helyért, és ez ezúttal is így volt: a Nagyecsed 2-2-es rendes játékidő után büntetőkkel (5-4) győze le az Ibrányt, a Biri SE pedig 2-1-re verte a Gergelyiugornyai SE-t. Természetesen az elődöntők vesztesei, a Gyulaháza és az Újfehértó is ott lesz a MOL Magyar Kupa első fordulójában.

Kiváló meccset hozott a szabolcsi kupadöntő 

Kredit: Kisvardafc.hu

A fináléba két év után újra bejutó Tarpa volt a döntő esélyese, hiszen a kisvárdai stadionban a megyei másodosztályú (igaz, ott magabiztosan nyerő és feljutó) Csengersima volt az ellenfele. A tarpaiak érdekes klubmodelljével kapcsolatban annak idején a klubvezetővel beszélgettünk:

Kiválasztott cikk: Az utánpótlásban hisz a MOL Magyar Kupa legnagyobb törpéje

A döntő aztán nagy csatát hozott, hiszen bár a Tarpa gyorsan megszerezte a vezetést, a csengersimaiak fordítani tudtak és alig félórával a lefújás előtt már a megye II-es csapat állt jobban. Ez az állapot nem tartott sokáig, a tarpaiak egyenlítettek és a 70. percben újra magukhoz ragadták a vezetést. A finálé a 77. percben dőlt el, ekkora Mona kiállítása miatt megfogyatkozott az alacsonyabb osztályú csapat, és a Tarpa magabiztosan őrizte az előnyét a lefújásig.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye csapatai a főtáblán: Tarpa SC, Csengersimáért KHE, Biri SE, Nagyecsed RSE, Újfehértó SE, Gyulaháza KSE
Megyei sorozatunk eddigi részei: Bács-Kiskun, Baranya, BékésBudapestBorsod, Csongrád-Csanád, FejérGyőr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-SzolnokKomárom-EsztergomNógrádPest

Hirdetés