10 gól, majd 9 büntető a hevesi kisdöntőben

2023. július 07.

A Heves megyei kupadöntőt majd jövőre rendezik, de egy finálé jutott azért idénre is: mivel a megye három csapatot ad a főtáblára, a harmadik helyért kiírt meccsen lett teljese a hevesi kupakontingens, és a Gyöngyös és a Marshall összecsapása nem akármilyen meccset hozott. Igaz, talán feleslegesen, mert a győztes gyöngyösiek valószínűleg visszalépnek.  

Hirdetés

Heves megyében van egy érdekes, egyedinek mondható szokás a megyei kupasorozattal kapcsolatban. Az MLSZ helyi igazgatósága természetesen ugyanúgy kiírja a megyei kupát, ám a sorozat fináléját csak egy évvel később rendezik meg. A Dr. Vass Gézáról elnevezett megyei kupadöntőt tehát idén is lejátszották, csakhogy az még a 2022/23-as idényhez tartozott, a MOL Magyar Kupa idei főtáblájához nem volt köze.

Ezzel egyúttal azt is elárultuk, hogy a Heves megyei kupasorozatban idén csak az derült ki, melyik csapatok alkotják a MOL Magyar Kupa főtáblájára jutók kontingensét. Egy kvázi-döntő azért jutott erre az idényre is, hiszen Heves három csapatot ad a kupasorozat országos szakaszába, így az elődöntők vesztesei még összecsaptak a fennmaradó helyért, és ez nem akármilyen meccset hozott.

Elvben megvan a három csapat

Mivel az elődöntőkben a Maklár SE a Gyöngyöst, a Lőrinci VSC a Marshall ASE-t győzte le, azt már biztosan tudjuk, hogy a Maklár és a Lőrinci nemcsak a főtáblára jutott fel, de jövő májusban ők játsszák majd a Dr. Vass Géza Kupa fináléját. A harmadik helyért - egyben a MOL Magyar Kupa főtáblájáért - kiírt meccs egészen elképesztő gólparádét hozott, de olyat, hogy joggal tehettük fel a közhelyszerű kérdést: mi folyik itt Gyöngyösön?

❗️ A harmadik országos táblás helyért játszanak Gyöngyösön. ⚽️ Labdarúgó Heves Megyei Kupa, 5. forduló: 👉 ENERGIA SC...

Posted by Heol Sport on Wednesday, May 31, 2023

Az Energia SC és a Marshall ASE azonnal egymásnak estek, a 10. percben már 1-1 állt az eredményjelzőn, a szünetre pedig 4-2-re elhúztak a vendégek. Amikor a 65. percben Esztergommi megszerezte a Marshall ötödik gólját is, nem sokan hitték, hogy a hazaiak innen még vissza tudnak jönni, pedig így volt: az utolsó tíz percnek már újra döntelen állásnál futottak neki a csapatok.

Több gól már nem született, jöhettek a büntetők, amik szintén drámai összecsapást hoztak, hiszen a tízgólos rendes játékidőt kilenc belőtt 11-essel fejelték meg a csapatok. Az ötödik, utolsó párban a Marshall játékosa hibázott, így a Gyöngyös jutott a MOL Magyar Kupa 2023/24-es főtáblájára.

A slusszpoén azonban nem vidám: az Energia SC Gyöngyös csapata alig egy hónappal a főtábla kiharcolása után bejelentette, hogy nem tudja vállalni a szereplést a következő szezonban. Kerestük a megyei igazgatóságot, hogy megtudjuk, a Marshallt nevezik-e be a gyöngyösiek helyére, amint választ kapunk, frissítjük a cikket. 

Heves megye csapatai a főtáblán: Maklár SE, Lőrinci VSC, Energia SC Gyöngyös/Marshall ASE
Megyei sorozatunk eddigi részei: Bács-Kiskun, Baranya, BékésBudapestBorsod, Csongrád-Csanád, FejérGyőr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar

Címlapkép: HEOL.hu

Hirdetés