Ítéletidőben rúgott 6-ot a nógrádi kupagyőztes

2023. július 12.

A MOL Magyar Kupa főtábláján háromból két nógrádi csapat ugyanaz lesz, mint tavaly, de nem elhanyagolható különbség, hogy a kupagyőztes személye megváltozott: a Silver Tüzép Karancslapujtő nyerte a megyei kupát, a karancsaljaiakat a Berkenye és a Mátraterenye kíséri el az első fordulóba. 

Hirdetés

Nógrád megyei kupadöntő: 
Mátraterenye SE – Silver Tüzép Karancslapujtő 1–6 (1–3)
Bátonyterenye, 300 néző, v.: Kis Zs. (Csillik B. L., Homoki G.)
gólszerzők: Stark 39. ill. Katona 14., Romhányi 36., Szeles 42., Pál 52., Novák 71., Pingiczer 89.

Mátraterenye SE: Csák - Oláh, Lakatos, Földi, Kerényi - Miklós, Percze - Stark, Bata, Domán - Kovács
Silver Tüzép Karancslapujtő: Vida - Szeles, Sulcz, Sándor - Tóth, Híves, Romhányi - Bonivárt, Banka, Pál - Katona

Ha nógrádi kupadöntő, akkor gólzápor: tavaly a Bánk rúgott hetet a megyei kupa fináléjában a Berkenyének, idén pedig a Karancslapujtő győzött hasonlóan magabiztosan a Mátreterenye ellen. Érdekesség, hogy bár a finálét más csapatok játszották, mint legutóbb, a három nógrádi csapatból kettő ugyanaz lesz a MOL Magyar Kupa főtábláján. 

A Bátonyterenyén lejátszott kupadöntőben ítéletidő fogadta a csapatokat, az óriási zivatarban a karancsiak játszottak sokkal jobban, és még ilyen arányban is megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. A szünetben még csak kétgólos volt a Silver Tüzép előnye (1-39), ám a második félidőben további három - válasz nélkül maradt - gólt szereztek a karancsaljaiak, és ezzel megérdemelten nyerték meg a döntőt, ami a második félidőre már irreális körülmények között zajlott az óriási esőzés miatt. 

🏆🥇🔥🔥🔥Végeredmény: 1:6 Nógrád Vármegyei Kupa győztesek vagyunk🔥🔥🔥🥇🏆 ⚽ Mátraterenye SE - Silver Tüzép Karancslapujtő⚽ ➡️...

Posted by Karancslapujtő KSE on Wednesday, May 17, 2023

A Mátraterenye a vereség ellenére feljutott a MOL Magyar Kupa főtáblájára, ahogy természetesen a kupagyőztes Karancslapujtő is. A megye harmadik helyét az országos főtáblán a két elődöntő vesztese döntötte el egymás között, a Diósjenőn lejátszott kisdöntőben a tavalyi kupadöntős Berkenye 2-2-es játékidő után büntetőkkel (5-4) legyőzte az Unicum FC Mohorát.  

Nógrád megye csapatai a főtáblán: Silver Tüzép Karancslapujtő, Berkenye SE, Mátraterenye SE
Megyei sorozatunk eddigi részei: Bács-Kiskun, Baranya, BékésBudapestBorsod, Csongrád-Csanád, FejérGyőr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-SzolnokKomárom-Esztergom

Címlapkép: Karancslapujtő KSE

Hirdetés