Izgalmas végjátékot hozott a nógrádi MK selejtező

2021. július 29.

Komoly izgalmak után dőlt el a Nógrád megyei kupaselejtező, a megyei bajnok Berkenye előbb büntetőkkel, majd hosszabbítás után győzött a legjobb négy között. A megye három csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, így a harmadik helyért kiírt mérkőzésnek is komoly tétje volt. 

Hirdetés

Nógrád megyében a tavalyi évhez képest - a csapatok szereplésének köszönhetően - megemelték a megye kvótáját az országos főtáblán, kettő helyett már három nógrádi csapat szerepelhet a MOL Magyar Kupa 128-as főtábláján. Ahogy a többi megyében, úgy északon is ugyanazok a gondok sújtották a helyi MLSZ igazgatóságot: a rengeteg elmaradt meccs az őszi covidhelyzet miatt.

“Az elmaradt mérkőzések behatárolták a lehetőségeinket, ráadásul Nógrádban azt is figyelembe kellett venni a pótlásoknál, hogy az itt lakók nagyon nagy része ingázik, azaz Budapestre jár dolgozni, így számunkra a hétközi pótlási lehetőség nem volt opció” - mondta a molkupa.hu-nak Schuchmann Attila megyei igazgató.

Óriási csatában dőlt el a főtábla

“A megye I-es csapatoknak mi is kötelezővé tettük az indulást, így végül kiemeléssel kellett megoldanunk, hogy az elődöntők párosításai kialakuljanak. Az erőnyerő csapatok a korábbi eredményeik miatt kerültek kiemelésre” - magyarázta az MLSZ megyei igazgatója.

Mivel Nógrád három csapatot ad a főtáblára, ezért nemcsak a döntőt, hanem a harmadik helyért rendezett összecsapást is nagy figyelem kísérte. Az elődöntőkből az Érsekvadkert otthonában 2-0-ra nyerő Karancslapujtő, illetve a Szécsény otthonában büntetőkkel továbbjutó, a megyei bajnoki címet már korábban bezsebelő Berkenye került ki győztesen.

A megyei döntő óriási csatát hozott a Mohora SE pályáján. A rendes játékidő 1-1-es végeredményt hozott, így jöhetett a hosszabbítás, amiben egy újabb gólváltás után sokan már a 11-eseket várták. A rekkenő hőség ellenére a két csapat nagyszerűen küzdötte végig a meccset, amely végül a hosszabbításban eldőlt: Mátyás Péter 112. percben szerzett góljával a Berkenye nyerte meg a Nógrád megyei kupasorozatot. A harmadik helyért már nem volt ekkora harc, az Érsekvadkert 5-0-ra verte a Szécsényt, ezzel kiharcolt a főtáblára kerülést.

Megyei sorozatunk korábbi részei

Baranya
Bács-Kiskun
Budapest
Győr-Moson-Sopron
Hajdú-Bihar
Komárom-Esztergom
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Vas
Veszprém

(Címlapkép: NOOL.hu, L.B./NMH)

Hirdetés