Újra főtáblás lett a szabolcsi óriásölő

2021. július 12.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből indult útnak a MOL Magyar Kupa tavalyi szezonjának egyik legnagyobb törpéje, a Tarpa, amely a legtovább jutó megyei csapatként az Amatőr Kupa-döntőjében is részt vehetett. A tarpaiak idén is kiharcolták az országos főtáblát, rajtuk kívül még további öt csapatot delegál a megye a MOL Magyar Kupába. 

Hirdetés

Szabolcs-Szatmár-Bereg azon megyék közé tartozik, ahol nem rendeznek megyei kupasorozatot, csak a MOL Magyar Kupa selejtezőit tartják meg. Idén azonban rendkívül súlyos helyzetbe kerültek az észak-kelet magyarországi megye futballszövetségének képviselői, mert a pandémia miatt annyi meccs maradt el ősszel, hogy komoly gondot okozott a kupasorozat országos főtáblájáért zajló versenyének lebonyolítása.

“Kereken 320 elmaradt meccset hoztak át a csapataink 2020-ról 2021-re, ezek közül 120 volt felnőtt bajnoki mérkőzés, és egy megyei osztályban játszó amatőrcsapat számára sokkal nehezebb a pótlást megoldani, mint egy profi klubnál” - mondta Kvaka Árpád, az MLSZ Sz-Sz-B megyei igazgatója.

Hat csapat a főtáblán

A megyei igazgatótól megtudtuk, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hat csapatot ad a főtáblára, ami nem is csoda, hiszen három osztályban 109 csapatot versenyeztet a megyei szövetség.

“A körülmények miatt senkinek nem tettük kötelezővé az indulást, de így is benevezett huszonkét csapat. A sorozatot úgy bonyolítottuk le, hogy az első fordulóban kiemeltük a tíz megye I-es csapatot, így alakult ki az alacsonyabb osztályú tizenkét csapat fordulója után a legjobb 16 mezőnye. A negyeddöntőkkel automatikusan kialakult a MOL Magyar Kupa országos főtáblájára jutók legjobb négy csapata, mivel azonban hat csapatot adunk a főtáblára, még egy helyosztót is kellett rendeznünk a negyeddöntőkben kiesők számára, így alakult ki a végső sorrend” - magyarázta Kvaka Árpád.

A szabolcsi negyeddöntőkben a Csenger (Nagydobos 1-4), a Vásárosnamény (Újfehértó 3-3, büntetőkkel 3-2), a Rakamaz (Pátroha 2-3) és a Tarpa (Ibrány 5-0) győzött, így ez a négy csapat már egy körrel a vége előtt biztosította helyét a főtáblán. A negyeddöntők vesztesei között kiírt helyosztókon az Ibrány magabiztosan nyert a Pátroha otthonában (1-3), míg a megye II-es Nagydobos nagy meglepetésre döntetlent (2-2) harcolt ki az első osztályú Újfehértó otthonában, így a kupa szabályainak megfelelően továbbjutott.

Kiválasztott cikk: Az utánpótlásban hisz a MOL Magyar Kupa legnagyobb törpéje

Az elődöntőkben a Csenger legyőzte a Vásárosnaményt, a Rakamaz pedig nem állt ki a Tarpa ellen, így a szabolcsi kiscsapat jutott a döntőbe. A megyei kupadöntőt a környék legszebb és legmodernebb létesítményében, a jelenleg gyepszőnyeg-felújítás alatt álló kisvárdai stadionban fogják tartani augusztusban. Tarpán a döntő, illetve a főtáblára jutás szinte elvárás is volt, hiszen a tavalyi MOL Magyar Kupa-szezon egyik meglepetéscsapataként egészen a legjobb 32-ig jutottak, így az Amatőr Kupa-döntőben is szerepelhettek, ám azt izgalmas, szoros meccsen a Dunavarsány nyerte.

Kiválasztott cikk: A Dunavarsány lett a legnagyobb törpe

Megyei sorozatunk korábbi részei
Budapest
Győr-Moson-Sopron
Hajdú-Bihar
Komárom-Esztergom
Vas
Veszprém

(Címlapkép: Háromhatár Hírei/Bodnár Zsolt)

Hirdetés