Futballünnepre készülnek a szatmári fradisták

2023. szeptember 07.

A legjobbkor költözik vissza a nagyecsedi sporttelepre a helyi futballcsapat, hiszen nem kisebb ellenfelet fogad a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában, mint a bajnoki címvédő Ferencvárost. Harbula Balázs vezetőedzőtől megtudtuk, hogy a szatmári településen rendkívül népszerű a Fradi, és hogy a zöld-fehérekkel való összecsapás lehetősége igencsak pozitív hatással volt a nagyecsedi keret edzési kedvére is. 

Hirdetés

“Amikor megláttam, hogy kihúzzák a nevünket, már megnyugodtam, hiszen tudtam, hogy NBI-es ellenfelet fogunk kapni. Aztán jött a tortára a hab, amikor kiderült, hogy a Ferencvárost sorsolták mellénk” - mondta a molkupa.hu-nak széles mosollyal Harbula Balázs, a Negyecsed RSE vezetőedzője.

Kiválasztott cikk: Rangadók sora jön a harmadik fordulóban

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei klubnál ugyanúgy várták a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójának sorsolását, ahogy a megyei osztályú csapatoknál általában szokás: vagy jöjjön egy olyan csapat, amely ellen reális esély lehet egy bravúrra, vagy kapjanak egy közönségvonzó, igazi futballünnepet ígérő ellenfelet. Az utóbbi kategória non plus ultrája a Fradi.

“Szerény lehetőségeink vannak, számunkra már egy NB III-as csapat is óriási kihívást jelentene, hát még a nemzetközi szinten is jegyzett Ferencváros. Vérmes reményeink nyilván nem lehetnek, de a felfokozott várakozást jelzi, hogy hiába dolgozom általában igen szűkös kerettel, a sorsolás utáni első edzésen huszonhárom játékos jelent meg” 

- mondta nevetve a nagyecsedi vezetőedző.

Ennél jobbkor nem is jöhetne

Harbula elmondta, az utóbbi időben a szomszédos településen, Nyírcsaholyban játszotta a hazai meccseit a Nagyecsed, mert komoly felújítási munkálatok zajlottak saját létesítményében. A szabolcsi településen már az is óriási dolog, hogy élő tv-közvetítés lesz a kupameccsről, az pedig már tényleg sorszszerű, hogy a Fradi vendégjátéka egyúttal pályaavató ünnepség is lesz.

2015-ben a Fradi 10-0-ra nyert Nagyecseden - ugyanúgy a kupasorozat 3. fordulójában, mint idén 

Kredit Nemzeti Sport/Földi Imre 

“Nagyon friss még az új gyepszőnyeg, de a mérkőzésre jó eséllyel készen fog állni, úgy locsoljuk és hengereljük, hogy méltó talajon fogadhassuk a Ferencvárost. Új korlátok kerültek a pálya mellé, van egy kis lelátónk is, úgyhogy elég tágasan leszünk ahhoz, hogy ezerötszáz nézőt tudjunk fogadni a pályaavatón” - mondta büszkén az edző.

“Futballünnepre készülünk, az elnök egyből a sorsolás után mondta, hogy szeretné megadni a módját a nagy meccsnek, és biztos vagyok benne, hogy jó házigazdák leszünk. De számunkra nem csak emiatt fontos, hogy az FTC fogadhatjuk.”

“Errefelé rendkívül népszerű a Fradi, és sok szatmári szurkolónak borzasztó sokat jelent, hogy élőben láthatja a zöld-fehéreket. Akad olyan állandó nézőnk, aki állítása szerint nyolcvan éve szurkol a Ferencvárosnak, és most fogja először látni őket. Ez nagyon nagy dolog, örülünk, hogy elhozhatjuk az ország legnépszerűbb csapatát a szurkolóinknak.”

Egy gólt jó lenne szerezni

Harbula szerint a csodákra nem lehet számítani, mert mindig váratlanul jönnek, de a két csapat közti óriási szakadék ellenére van célja a csapatának a nagynevű rivális ellen. “A továbbjutásról nem igazán álmodhatunk, hiszen egy heti kétszer edző amatőrcsapat vagyunk, de ez egy olyan meccs lesz, ahol nem kell senkit külön motiválni, hogy tegye oda magát. Úgy gondolom, ha sikerülne bevennünk a Ferencváros kapuját, az már óriási siker lenne a részünkről.”

Harbula Balázs, a Nagyecsed vezetőedzője 

Kredit

“A védekezés egyébként nem áll messze tőlünk, hátulról építkező, szervezetten védekező csapat vagyunk, általában kontrákból próbálunk zavart kelteni az ellenfél kapuja előtt. Nem a legfiatalabb a csapat átlagéletkora, futóversenyre nem fogunk kelni senkivel - legkevésbé a Fradival” - tette hozzá széles mosollyal.

“Sajnos két vereséggel kezdtük a bajnokságot, a kupában viszont eddig jól alakultak a dolgok” - mondta a szakvezető, akinek a MOL Magyar Kupa első fordulójában a Hajdúszoboszlót (4-1), a másodikban a Maklárt (2-1) győzte le a csapata.

“Bár az elnökünk arról álmodozott, hogy esetleg az Amatőr Kupa-döntőbe oda lehet érni, ehhez most már szinte biztosan az kellene, hogy kiejtsük a Fradit. Ezt az álmot valószínűleg idénre el kell felejtenünk, de most nem is ez a lényeg, hanem hogy sok szurkolónak váltsuk valóra az álmát azzal, hogy tétmeccset játszhatunk az FTC-vel.”

Címlapkép: Kisvárda-Master Good/Ombodi Tamás

Hirdetés