A Teskánd mindent vitt Zala megyében

2022. augusztus 01.

A teskándiak nemcsak a megyei bajnokságot és a kupasorozatot nyerték meg, hanem az NBIII-as osztályozót is, így már harmadosztályú csapatként vághatnak neki a MOL Magyar Kupa 2022/23-as kiírásának. 

Hirdetés

Zala megyei kupa, döntő: 
Zalaszentgrót VFC–Technoroll Teskánd 1-4 (0-2)
ZTE Aréna, 1350 néző. Jv.: Molnár A. (Vörös, Kaj)
Gólszerzők: Ferenczi (62. - 11-esből), illetve Bontó (10., 86.), (Nagy R. (41.), Bailo (65. - 11-esből).
Kiállítva: Bolla (61.)

Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Penczák, Buzási (Horváth S., 90.), Csik, Bödör – Iberhart (Kiss, 91.), Horváth D. (Farkas, 89.) – Tóth D. (Kiglics, 60.), Gájer P., Horváth B. – Ferenczi (Fábián, 88.). Edző: Jankovics Péter.
Teskánd: Pergel D. – Bedő (Nagy M., 38.), Simonfalvi, Bolla – Major, Molnár A. (Szekeres, 92.), Nagy R., Hetesi, Bailo – Pergel B., Bontó (Németh M., 91.). Edző: Pergel Attila.

Zala megyében duplázni tudott a Teskánd, hiszen nemcsak a kupasorozatot nyerte meg, hanem a bajnoki címet is behúzta. Sőt, a teskándiak már NBIII-as csapatként kezdik meg főtáblás szereplésüket a MOL Magyar Kupában, hiszen azóta az osztályozón legyőztékaz Amatőr Kupa-győztes Szegedi VSE-t is.

A finálé szorosabb meccset hozott, mint az eredményből következne, bőven volt helyzete a Zalaszentgrótnak is, de végül a megyét uraló Teskánd megérdemelten győzött. A két csapat mellett az elődöntők vesztesei, a Lenti és a Semjénháza jutott fel a főtáblára, és mivel Zala öt csapatot delegál az országos mezőnybe, még egy helyosztót is ki kellett írni. Ezen a Szepetnek 4-3-ra legyőzte a Csesztreget.

Címlapkép: Zaol.hu/Katona Tibor 

Korábbi megyei kupasorozatokról szóló cikkeink: 

Békés vármegye
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
Baranya vármegye
Bács-Kiskun vármegye
Csongrád-Csanád vármegye
Fejér vármegye
Győr-Moson-Sopron vármegye
Hajdú-Bihar vármegye
Heves vármegye
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
Komárom-Esztergom vármegye
Nógrád vármegye
Pest vármegye
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
Vas vármegye
Veszprém vármegye

Hirdetés