Tolnában mindent vitt a Dunaföldvár

2023. július 20.

Nem hagyott sok kérdést a Dunaföldvár azt illetően, ki a megye ura, hiszen a megye I. bajnoka - és az NBIII-as osztályozó győztese - úgy nyerte meg a megyei kupát, hogy gólt sem kapott a sorozatban. A földváriakat a finalista Bátaszék és a Dombóvár kíséri el a MOL Magyar Kupa főtáblájára. 

Hirdetés

Tolna Megyei Kupa, döntő
FC Dunaföldvár–Bátaszék SE 7–0 (3–0)
Tolna, Vezette: Éreth A. (Debreceni K., Kapéter J.)
Gólszerzők: Tóth M. (13., 52., 67., 73.), Pleszkán (12., 21.), Szedmák (87.)

Dunaföldvár: Iváncsics - Szedmák, Horváth, Pleszkán - Frőhlich, Ladányi P., Tóth M. Dorogi - Géringer Ladányi V., Kun
Bátaszék: Tóth F. - Borsi, Tóth B. Buzás - Heberling, Rozgonyi, Tóth T. Csipak - Berényi, Kófiás, Sümegi - via TEOL.hu

Kis túlzással kijelenthető, hogy ahol elindult idén a Dunaföldvár, ott nyert is: a földváriak megnyerték a megyei I. osztály küzdelmeit, majd az NBIII-as osztályozót is, így már harmadosztályú csapatként várhatták a megyei kupa döntőjét, ahova gólt sem kapva meneteltek be. Nem panaszkodhattak a bátaszékiek sem az idényre, hiszen rendkívül fiatal csapatukkal a harmadik helyet szerezték meg a bajnokságban, a megyei kupában pedig döntőt játszhattak - amivel természetesen biztosították a helyüket a MOL Magyar Kupa főtábláján is. 

Néhány percig bírta csak a Bátaszék, aztán sorra jöttek a földvári gólok.⚽👍

Posted by TEOL.hu on Wednesday, July 19, 2023

A finálé azért a várakozásokat igazolta, a földváriak húsz perc alatt három gólt lőve eldöntötték a döntőt, amit a végén lehengerlő teljesítménnyel nyertek meg. A Dunaföldvár és a Bátaszék mellett a Dombóvár jutott fel a MOL Magyar Kupa főtáblájára, miután az elődöntők veszteseinek összecsapásában 3-0-ra legyőzte a Bölcskét. 

Tolna megye csapatai a főtáblán: FC Dunaföldvár, Bátaszék SE, Dombóvári FC
Megyei sorozatunk eddigi részei: Bács-Kiskun, Baranya, BékésBudapestBorsod, Csongrád-Csanád, FejérGyőr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-SzolnokKomárom-EsztergomNógrádPestSzabolcs-Szatmár-Bereg

Címlapkép: FC Dunaföldvár/Facebook

Hirdetés